Fotós madarat találtak Kanadában

Karen Gwillim, egy kanadai hölgy, fotós madarat talált az úton, még szeptemberben. A kormorán nyakára akasztva (vagy inkább tekeredve?) hordta az ezüst színű digitális fényképezőgépet, de láthatóan nem érezte magát túlzottan jól terhétől. Az állat az út közepén tántorgott, mikor Karen Gwillim odalépett hozzá, hogy megnézze, mi baja lehet a jószágnak. Ekkor vette észre a gépet, amit végül levett a betegeskedő madárról és hazavitte magával, hogy felfedje esetleges titkait. Az SD memóriakártya olvashatónak bizonyult és összesen 239 fényképet mentett le róla a hölgy. A képek nagy része valószínűleg egy pecatúrán készülhetett, mert rengeteg halas fickót lehet rajtuk látni. Karen úgy döntött, kideríti ki lehet a fényképezőgép tulajdonosa, ezért a lementett fényképeket feltette saját facebook oldalára, hátha valaki magára ismer a fotókon.

bird1.jpg

„Találtam egy kormorán nyakára tekeredett fényképezőgépet. A készülék nem működik, de a memóriakártya olvasható. Körülbelül 2011 októberében veszhetett el a fényképezőgép a Last Mountain Lake környékéről. Valaki felismeri a fotókon látható embereket?” – írja.

bird2.jpg

A keresésre heteken át nem érkezett érdemleges válasz, ám végül Karen Gwillimmel egy tévés, Craig Lederhouse, készített egy interjút, aminek lett is eredménye. Frank Resenders, akit egy pár fotón látni lehet, felfigyelt a kérdezz-felelekre és később a CBC Newsnak elmondta, hogy a fényképezőgépet körülbelül 8 hónapja vesztette el (beleejtette a kanálisba). A géptulaj szerencséjére a sasszemű kormorán felfigyelt a masinára és „visszahozta” neki. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.