Pár tanács a memóriakártya véletlen törlése ellen – így kerülöd el a katasztrófát

Te is rengeteg memóriakártyát cipelsz magaddal, ha fényképezni indulsz? Sokat videózol, sokat fotózol, esetleg gyakran készítesz olyan fényképeket, melyek megismételhetetlenek? Előfordult már veled is, hogy véletlenül töröltél egy egész napos melót? Nos, nálam pont az őszi Photokina szakkiállításon esett meg, hogy véletlenül az egyik teli, de még le nem mentett kártyámat formáztam le a gépben. Szerencsémre egyből formázás után rádöbbentem, hogy mit tettem, így a katasztrófát még épp sikerült elkerülnöm, mert a fájlokat vissza tudtam állítani kedvenc Recuva szoftveremmel. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha nem sikerül..

memo.jpg

Íme pár apró tanács, hogyan kerülheted el a véletlen törléseket!

  • A notebookodon mindig legyen előtelepítve egy olyan szoftver, ami a törölt fájlok visszaállítására alkalmas ÉS már bevált nálad akár éles bevetésben is.
  • Még indulás ELŐTT formázd le az összes memóriakártyát, amit magaddal viszel, ne kelljen a fotózás hevében azon elmélkedni, hogy vajon már lementetted-e a kezedbe került teli kártya tartalmát.
  • Tarts magadnál két kártyatokot: az egyiket – az üres kártyákkal – tedd a jobb zsebedbe, a másikat a bal zsebedbe.
  • Ahogy telíted a kártyákat, tedd ezeket lefelé fordítva (tehát a címke legyen takarva és az érintkezők mutassanak feléd) a BAL zsebedben lévő tokba.
  • Most ismételd el magadban vagy tízszer (nem vicc!): „A jobb zsebemben vannak a JÓ kártyák, a bal zsebemben a telik.” – hidd el, rögzülni fog!

Ha esetleg van neked is bevált technikád az ilyen bakik elkerülésére, kérlek, oszd meg velünk a hozzászólásoknál!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.