Gépinvázió a Panasonictól!

A CES-ről a Panasonic sem maradhatott le, szorgosan be is jelentettek egy maréknyi új kompakt fényképezőgépet, melyek elnevezései a korábbi pletykákból már ismerősen csenghetnek: Lumix TZ40, Lumix FT5, Lumix LZ30, Lumix XS1 és Lumix DMC-SZ9 szerepelnek a palettán. Íme, a Panasonic sajtóbejelentése, amely nagyszerűen összefoglalja az újoncok képességeit:

„A dizájn és a tudás, a csúcstechnológia és a közösségi szolgáltatások valaha létezett legtökéletesebb kombinációja – ezt nyújtja a Panasonic új 2013-as LUMIX termékcsaládja, amelyet Las Vegasban mutattak be, a tegnap nyitott Consumer Electronic Show-n. A kompakt fényképezőgépek valamennyi modellje a lehető legjobb képminőséget nyújtja, hogy minden fotós – tekintet nélkül technikai tudására – a lehető legjobbat tudja kihozni a pillanatból, amelyet meg kíván örökíteni. Az új termékcsalád olyan újdonságokat is hoz, mint a beépített wifi-csatlakozás, az érintés nélküli vezeték nélküli átvitelre is szolgáló NFC technológia, valamint távvezérelhető exponálás és képmegjelenítés, vagy épp gyors és egyszerű megosztás a közösségi hálózatokon.

A most debütált modellek között ott van a Panasonic LUMIX TZ40, amely az „utazó zoom” kategória legnagyobb tudású és legsokoldalúbb képviselője, a jószerivel mindennek ellenálló, strapabíró, mégis kiváló képminőséget és egyedi funkciókat nyújtó LUMIX FT5, a fantasztikusan nagyteljesítményű zoom-képességgel felruházott LUMIX LZ30, a vékony és stílusos LUMIX XS1 és a LUMIX SZ9, a kamera, amely a nagy zoomátfogást ötvözi a kecses dizájnnal.

LUMIX TZ40 – Tökéletes fényképezőgép minden szituációban

Az eddig is méltán elismert TZ széria legújabb modellje a LUMIX TZ40, kiemelkedő képességű hibrid eszköz, ötvözve a fényképezőgép és videokamera legjobb tudását. Kimagasló képminősége és továbbfejlesztett, 18,1 megapixeles szuperérzékeny MOS képérzékelője 20-szoros optikai zoommal társul, valamint 50p Full HD videófelvételek készítésére is képes. Tudását egy sor kreatív képesség egészíti ki, így a TZ40 egy igazi, kompromisszumok nélküli kompakt eszköz.

pana_TZ40_41_ZS30r_front.jpgpana_TZ40_41_ZS30k_back.jpg

A beépített vezeték nélküli átviteli lehetőségekkel (Wifi és NFC) a készülék minden körülmények között képes felvételeket készíteni, azokat visszanézni vagy épp megosztani.

Ha például állványról dolgozik a fotós, a képkockát képes az okostelefonjáról vagy a tabletjáról pozícionálni, akárcsak exponálni, vagy épp egy klikkeléssel megosztani a kész felvételeket a kedvenc közösségi szolgáltatásokban. A képek és a videók visszanézése természetesen okostelefonon, vagy a TV-n keresztül is lehetséges.

Azoknak, akik csak a kiváló képalkotási képességeket igénylik a web2 nélkül, a LUMIX TZ35 jelent kedvezőbb árú, de kompromisszumok nélküli megoldást, ugyanazokkal a képalkotási képességekkel, 16,1 megapixeles MOS szenzorral.

Tökéletesség kalandvágyóknak: LUMIX FT5 – egy strapabíró modell álló- és mozgógépek készítéséhez

Egy kemény kivitelű kamera, amely azoknak készült, akik minden körülmények között készítenek képeket és forgatnak videót, tekintet nélkül arra, hogy épp milyen nehéz terep- vagy időjárási körülmények között találják magukat, a víz alatt hódolnak a búvárkodás szépségének, vagy épp egy sziklára akasztják a készüléket. A legkeményebb kalandvágyóknak tervezték: a készülék 12 méter mélységig vízálló, kibírja, ha két méter magasról zuhan a legkeményebb felületre, és a hidegnek is ellenáll, mínusz 10°C-ig kiválóan használható, ráadásul száz kilóig nyomásálló.

pana_FT5_TS5a_front.jpgpana_FT5_TS5d_back.jpg

16,1 megapixeles szenzora 1920×1080-as felbontású Full HD videót rögzít, Wifi és NFC segítségével kapcsolódhat más eszközökhöz, és kompromisszum-mentesen biztosítja az aktív életet élő tulajdonosának, hogy kalandjait a lehető legjobb minőségben örökítse meg.

Az FT5 mellett az új FT25 egy stílusos kamera mindennapi használatra: hét méterig vízálló, másfél méterről leejthető és hasonlóan az FT5-höz, remekül bírja a hideget, hogy például síelés közben is remek képek készüljenek vele. Az FT25 gazdaságos választás azoknak, akik sportos, mozgékony életet élnek, de kevéssé extrém kalandokban is örömüket lelik.

LUMIX LZ30 – Fantasztikus 35x zoom, amely mindent közel hoz!

Egy fantasztikus modell a bridge fényképezőgépek kategóriájában, amely még több szabadságot biztosít a 35-szörös optikai zoomnak köszönhetően, kombinálva ezt egy sor kreatív programmal, beállítási lehetőséggel és móddal. Ez a fantasztikus objektív a legtávolabb lévő tárgyakat is közel hozza, hogy a 16,1 megapixeles felbontás maximális módon kiaknázható legyen, ugyanakkor a 25 mm-es nagylátószög révén körülbelül kétszer akkora képalkotási felületet biztosít, mint egy normál 35 mm-es nagylátószöggel rendelkező objektív.

pana_lz30front.jpgpana_lz30back.jpg

Ez a gép mindezek mellett maximális kreativitást és szabadságot biztosít: beállítható a rekesz, hogy befolyásolni lehessen a mélységélességet, és manuálisan választhat záridőt is, hogy a mozgó objektumokról elmosódott képeket készíthessen a fotós. Panoráma módban pedig egyszerűen készíthetők gyönyörű panorámafotók. A Creative Control és Creative Retouch módok lényegében beépített retus-opciók, így az LZ30 esetében nincs olyan mozzanata a fényképkészítésnek, amelyet a tulajdonosa ne tudna „kézben tartani”.

LUMIX XS1 – Vékony és stílusos a mindennapi fényképezéshez

A vékony kamerák kategóriájában a LUMIX sorozat belépője magasra teszi a lécet: 16,1 megapixeles szenzorral és mindössze 14 milliméter vastag házzal ezt a modellt elsősorban azoknak az okostelefon-tulajdonosoknak tervezték, akik a mindennapi fotós-tevékenységükben szeretnének magasabb szintre lépni.

pana_XS1k_front.jpgpana_XS1k_back.jpg

A készülék a kreatív és művészi extrák széles skáláját biztosítja, 13 különböző beprogramozott filterrel. A képeket az exponálás előtt olyan effetekkel fűszerezheti a tulajdonosa, mint a Pop, a Retro, vagy épp a Miniature.

A kategóriában további két stlíusos modell is megjelenik: a LUMIX FS50 és a LUMIX F5. Az FS50 az XS1-gyel azonos teljesítményt nyújt, a beépített kreatív szűrők nélkül, egy picit nagyobb készülékben. A belépőszintű F5 pedig közkedvelt dizájnt és megbízható alapfunkciókat biztosít a vásárlónak 14,1 megapixeles felbontás mellett.

LUMIX DMC-SZ9 – Vékony és mindenre kész

A Panasonic új, univerzális kompakt fényképezőgépe, a LUMIX DMC-SZ9 minden helyzetben megállja a helyét, legyen szó családi eseményekről, baráti társaságok legszebb pillanatainak megörökítéséről, vagy épp a jól megérdemelt szabadság dokumentálásáról. A 16,1 megapixeles MOS képérzékelő 10-szeres optikai zommal és a LEICA lencsékkel kiváló minőségű képek készítését teszi lehetővé. 14 előre programozott effekttel lehet turbózni az elkészült képeket, amelyeket a Wifi kapcsolaton keresztül azonnal meg is oszthat a felhasználó. Az SZ9 mindezek mellett divatos, vékony formájával minden fotós barátja lesz.

pana_SZ9k_front.jpgpana_SZ9k_back.jpg

Testvére, a LUMIX DMC-SZ3 hasonlóan stílusos dizájn mellett tudja mindezt – néhány funkciót azonban nélkülöz, mindezt a sokkal kedvezőbb árért cserébe.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.