Híradás okostelefonnal? Hogyne!

Bármennyire is nevetnek a profi fotográfusok a nyújtott karral maguk elé tartott telefonnal fényképezkedőkön, immár nincs akadálya annak, hogy némi pénzt is keressünk a méregdrága (és iszonyatosan gyorsan avuló) eszközökkel. A nemzetközileg működő Alamy ügynökség immár nem zárja ki a jelentkezők köreiből azokat, akik nem épp középformátummal, vagy másfél milliós dSLR vázzal óhajtanak pénzt keresni. Persze, azért továbbra is vannak megkötések, hiszen mobil eszközzel készített csendéletet, vagy például divatfotót nem fogadnak el továbbra sem, viszont a Live News (aktuális hírek) szolgáltatásukban nagyon is van helye a „bárhol, bármikor” magunkkal hordozott kütyükkel lekapott képeknek. Az Instagram szerelmesei nem fognak örülni annak a szabálynak, hogy tilos a népszerű művészi szűrők használata.

alamy.png

A beküldött fényképeknek – amint azt a szolgáltatás elnevezése sugallja – a sport, vagy a szórakoztató szférából kell friss (hír)értéket közvetítenie, és meg kell felelniük a beküldési útmutatóban leírtaknak.

A mobileszközökkel lőtt felvételek elől korábban mereven elzárkózó ügynökség alábbiak szerint magyarázza új döntését: „Ha észben tartjuk, hogy a népszerűbb mobiltelefonok kameráinak felbontása 8 MP körüli, akkor kézenfekvő az a feltételezés, hogy a jó fotósok képesek arra, hogy az on- és offline hírügynökségek elvárásainak megfelelő minőségű, komoly hírértékű felvételeket készíthessenek. Szeretnénk, ha ügyfeleink az éppen kéznél lévő fényképészeti eszköz jellegétől függetlenül – legyen az mobiltelefon, dSLR vagy kompakt fényképezőgép – beküldhessék anyagaikat, melyek valamilyen kiemelkedő hírértékű eseményről szólnak.[…]” – mondta James Hall, az Alamy hírekkel foglalkozó részlegének vezetője. (Forrás: connect.dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.