80 éves a Nikkor

Az idén 80 éves Nikkor története 1932-ben vette kezdetét, amikor bejegyezték a NIKKOR márkanevet (korábban Nippon Kogaku K.K.). 1933-ban szállította le a gyártó első optikáit, az Aero-Nikkorokat, melyeket – amint az elnevezés is sugallja – légi felvételek készítéséhez terveztek. A Nikon 1959-ben mutatta be első SLR fényképezőgépét (Nikon F), s ezzel együtt első F bajonettes optikáját, az 5 cm F2 Nikkor-S Autót. Azóta sok víz folyt le a Dunán, 2012-re 75 millió objektívet gyártott le a japán vállalat.

nikkorlogo.jpg

Azonban a Nikkor márkanév alatt nem csak cserélhető optikák készülnek, hanem a Nikon Coolpix kompakt gépek lencserendszerei is ezt a feliratot viselik. A roppant széles termékpalettára jellemző, hogy itt mindenki – legyen szó kezdőről, vagy csúcsprofiról – megtalálhatja a saját igényeinek legmegfelelőbb Nikkort. A több mint 80-féle objektív közt szerepelnek halszemek, különösen nagylátószögűek, szupertelefotó optikák, makró lencserendszerek, PC-E (tilt/shift) üvegek és az 1 rendszer objektívjei.

Maga a Nikkor név a Nippon Kogaku K.K. rövidítéséből ered („Nikko”), amihez hozzávettek egy „r” betűt – annak idején ez jellemző volt a fényképészeti optikák elnevezése esetében.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.