Olympus: „Hamarosan vége a várakozásnak!”

„A NégyHarmados fényképezőgépek új generációjára való hosszas várakozás hamarosan véget ér” – sugallta Toshi Terada, az Olympus egyik, az ügyben kompetens vezetője a dpreview.com szerkesztőjével folytatott beszélgetés során. Azonban jó japán szokáshoz híven, most sem hangzottak el új, illetve konkrét információk, csak a régi mézes madzag lett még egyszer jól megcibálva a porban.

„Szeretnénk idén a NégyHarmad és a m4/3 rendszerhez egyaránt egy ’terméket’ gyártani, mert az SHG és a HG objektívek tulajdonosainak szükségük van egy új ’termékre’. És akkor ott vannak még az E400, 500 és 600 dSLR sorozat használói – számukra is kell ’termékeket’ biztosítanunk, hogy továbbra is élvezhessék a fotográfiát.” – mondta Terada. „Ezen felhasználók számára fontos az AF megfelelő sebessége és a kellő minőségű kereső. A ’terméknek’ ráadásul megfelelő méretűnek kell lennie – a m4/3 és a 4/3 előnye a kompakt méret.[…] A dSLR egyik előnye a folyamatos AF, s ennek tükrében a jövőben biztosítanunk kell a totális autofókusz élményét.” – nos, nagyjából ezt tudhattuk meg a 4/3 rendszerre vonatkozóan, amolyan „nesze semmi, fogd meg jól”.

Nem maradt hát más, mint továbbra is türelmesen várni, hátha marad még valaki, akinek lesz mit csavarnia egy új, 4/3-os, illetve azzal teljesen kompatibilis vázra. Nem értem a nagy titkolózást, bármi konkrétumot elárulhatnának az Olympus emberei, hiszen rajtuk kívül senki sem gondolkozik (már) a 4/3 rendszerben. Önmaguk elől is titkolják terveiket?.. (Alábbi videón Terada úr mutatja be személyesen az Olympus E-M5-öt)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.