Új fényképezőgépek és kamerák a Panasonictól

A Panasonic Nizzában bemutatta a legújabb Lumix termékeket, mint például a DMC-TZ40 és a DMC-FT5 fényképezőket, valamint a HX-WA30, HC-X920 kamerákat, illetve a HX-A100 kalandkamerát.

panasonic_logo.jpg

A Panasonic Lumix DMC-TZ40 a japán gyártó eddigi legkorszerűbb, fényképek és videofelvételek megörökítésére alkalmas hibrid kamerája. Leica DC Vario-Elmar optikája húszszoros nagyításra képes, a gyújtótávolsági tartománya ekvivalens 24 mm-ről indul. Tudástárában szerepel vezeték nélküli kommunikációra és adattovábbításra képes Wi-Fi modul, Full HD felbontású mozgóképfelvétel 50p-vel, 18 MP-es MOS szenzor, Light Speed AF rendszer, képi hatások (pl. lágy fókusz, vagy játékkamera), 5-tengelyes képstabilizátor, 10 kép/mp sorozatfelvételi sebesség, HDR felvétel, beépített GPS rendszer, 920 000 képpontos érintésérzékeny kijelző. A DMC-TZ40 áprilistól lesz kapható, ára egyelőre nem ismert.

TZ40w_slant.jpg

Azok, akik erősen aktív életvitelt folytatnak, sem csalódnak: a Panasonic DMC-FT5 a Pana legellenállóbb kompakt fényképezőgépe. 13 méteres mélységig vízálló, -10°C-ig fagyálló, 100 kilogrammos terhelést és 2 méteres magasságból történő leejtést is gond nélkül elvisel a porálló FT5. Akár Full HD @ 50p felbontású mozgóképeket is rögzíthetünk a készülékkel, melyekhez jól jöhet az iA (intelligens automata) mód használata. A masina beépített Power O.I.S. képstabilizátort is kapott, az ekvivalens 28 milliméterről induló, 4,8-szoros átfogású Leica DC Vario-Elmar objektív pedig egy 16 MP-es MOS lapkára rajzol. A 10 kép/mp sorozatfelvételi sebesség itt is alapszolgáltatása a repertoárnak, amihez GPS, Wi-Fi, 1 GB-os felhő alapú tárhely is tartozik. Pontos megjelenési dátum és ár egyelőre nem ismert.

FT5d_slant.jpg

Full HD-s, hordható kalandkamerával is készültek a Panasonic mérnökei: bemutatták a HX-A100-as modellt, amely egyedi felépítése mellett más érdekességet is felvonultat. Kis súlya és kompakt méretei következtében bárhol, bármikor használható a kamera, melynek viselete így akár sisakra szerelve sem válik kényelmetlenné. Az univerzális rögzítőkonzollal szinte bármihez hozzáerősíthető a készülék optikai része. A Wi-Fi modullal akár élőben közvetíthetjük felvételeinket – a drámai pillanatokról soha, senki nem marad le ezentúl! Jellemzői: IPX8 fokozatú vízállóság (max. 1,5 méteres mélységig vízálló), porálló, F2.5 fényerejű optika, 1/4,1”-os BSI szenzor, képstabilizátor, videofelvétel akár 1920 x 1080 @ 60 fps-sel (640 x 360 @ 240 fps is lehetséges), 140 perces akkuidő.

A100_Slant_D.jpg

Valamivel nagyobbak a Panasonic HX-WA30 és HX-WA3 Full HD felvételre képes, szintén strapabíró kamerái, melyek kényelmes, egykezes fénykép- és videofelvételi lehetőséget kínálnak. A HX-WA30 legfeljebb tíz méteres mélységig vízálló, elviseli a -10°C-os hideget, de azt sem veszi zokon, ha másfél méteres magasságból véletlenül leejtjük. Rendelkezik beépített Wi-Fi adó-vevővel, így akár okostelefonhoz is könnyedén csatlakoztatható. A HX-WA3 valamivel kevesebbet bír: ez a masina csak 5 m-ig vízálló.

WA30_D_slant_LCD.jpg

A japán gyártó „igai” kameráinak családja idén hat új készülékkel bővül: a HC-X920-szal, a HC-V720-szal, a HC-V520-szal, a HC-V510-zel, a HC-V210-zel és a HC-V110-zel. A zászlóshajó ebben a családban egyértelműen a HC-X920, melynek lelkét a 3MOS System PRO rendszer képezi. A 3MOS BSI hátulról megvilágított, három (R, G, B) képérzékelőre egy Leica Dicomar objektív rajzol. A képanyag feldolgozását pedig a Crystal Engine Pro II végzi. Természetesen a HC-X920 is képes a vezeték nélküli kommunikációra a beépített Wi-Fi modul segítségével. További jellemzők: 20,4 MP felbontás, legfeljebb Full HD felbontású mozgókép, manuális vezérlőgyűrű (fókusz, blendevezérlés, zársebesség, fehéregyensúly), szintérzékelő, elektronikus kereső (263 000 képpontos felbontással), vezeték nélküli távvezérelhetőség, 25-szörös optikai átfogás (ekvivalens 29,8 mm-ről induló zoom), 1 152 000 képpontos, 3,5”-os érintőképernyő, Full HD 3D felvétel (előtétlencsével), 5.1 csatornás hang. Árakról és pontos megjelenési dátumról egyelőre itt sem esik szó.

X920_K_slant_LCD.jpg

color.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.