Vanguard Up-Rise II 14Z – az iciri-piciri óriás

Mivel „kissé” technokrata vagyok, viszonylag gyakran váltogatom a fényképezőgépeimet. Így adódott, hogy a legújabb szerzeményemhez egy új táskára lett szükségem, mivel a régiek vagy túl nagyok, vagy túl kicsik, vagy már egyszerűen kényelmetlenek voltak. Sokat keresgéltem a neten a megfelelő megoldás után, mire a bluechip.hu webáruházában megtaláltam a számomra tökéletes megoldást a Vanguard Up-Rise II 14Z személyében. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatomat, hátha valaki más is hozzám hasonló cipőben jár.

vanguard_main.jpg

vanguard_back.jpg

A felültöltős tatyó méretei pont ideálisak egy csúcskategóriás MILC, illetve egy belépő-, vagy középkategóriás dSLR váz részére (az éppen nálam vendégeskedő Canon EOS 6D is gyönyörűen elfért benne az EF 24-70 mm F4L IS USM optikával karöltve). A táska anyagáról szóló, az átlagfelhasználók számára nem sokat mondó gyári elnevezés szerint külseje egyfajta poliészterből, a belseje pedig bársony-poliészter keverékből készült. Sokkal fontosabb és bőbeszédűbb információ, hogy a hazai forgalmazó is megadja az élettartam garanciát az Up-Rise II 14Z-re.

vanguard_side.jpg

Kívül, az egyik oldalon egy nagyobb zseb található, melynek nyílását gumi tartja zárva – ide például külső GPS vevőt, kártyaolvasót, vagy valami hasonló méretű kütyüt lehet elhelyezni. A másik oldalon egy erős, 2,5 centi széles pánt lett felvarrva, melyhez további kiegészítőket erősíthetünk. Ennek két szélén tollaknak lett kialakítva hely, így akár íróeszközt is magunknál tarthatunk kiránduláskor.

vanguard_belt.jpgvanguard_contact.jpg

A hátoldalra nagyon erős, szivacsos övpántot tervezett a gyártó, melynél fogva akár nadrágövre is fűzhető a táska. Ha könnyebb géppel indulunk útnak, így megspórolhatjuk a vállpántot és kezünk is szabadon marad. Ha pedig elutazunk, a mellékelt kis névtáblára véshetjük fel adatainkat – sosem tudni, azért vannak még becsületes emberek (megtalálók)..

vanguard_frontpocket.jpg

A táska elejére egy zipzáras zseb került, ami kellően nagy ahhoz, hogy akár pénztárcánk, igazolványaink is elférjenek benne. Belül egy különálló, kis hálós anyagú zseb gondoskodik apró kacatok, vagy akár gyógyszerek tárolásáról. Ha eleredne útközben az eső, akkor sincs gond, mert a Vanguard Up-Rise II 14Z beépített, de akár le is csatolható esőkabáttal is fel van szerelve:

vanguard_raincover1.jpgvanguard_raincover2.jpg

És most jön a tutiság: ha fényképezőnkre valamivel nagyobb, hosszabb obit csavarunk, a szett akkor is el fog férni a tatyóban, mivel azt egy zipzár elhúzásával körülbelül három centivel meghosszabbíthatjuk!

vanguard_enlargement.jpg

Ehhez a Vanguard egyedi csatját kell csak kipattintani és máris szabaddá válik a zipzáras rész. Mondjuk a csat elhelyezése számomra kissé fura, inkább a táska másik oldalra tettem volna, hogy ne csak zipzárral legyen zárható a fényképezőgép rekesze; de a tervezőmérnökök biztos jobban tudják, miért így csinálták, amit.

vanguard_csat1.jpgvanguard_csat2.jpg

Az Up-Rise II 14Z belseje narancssárga színben rikoltozik; itt aztán tuti nem tud elbújni a fotómasina 🙂 Érdekesség a „lyukas” stabilizáló fül, melybe elvileg az objektívet kellene bedugni, hogy a gép ne lötyögjön hordás közben. Ha az előírtak szerint járunk el, viszont problémába fogunk szaladni: a fül rögzítési oldala fix (varrt), ezért nem engedi a fényképezőt kellően mélyre hatolni, tehát nem lehet rázipzározni a fedelet a táskára (lásd majd a videót). Én inkább fordítva csináltam: felhajtottam a fület, betoltam a masinát, majd plusz védelemként ráhajtottam a gépre a stabilizátort és vígan rázártam a jó vaskosan kipárnázott fedelet.

vanguard_inside3.jpgvanguard_inside2.jpgvanguard_inside1.jpg

A táska fedelének belsejében két, memóriakártyák számára kialakított zseb látható. Ezek kellően nagyok ahhoz, hogy akár tokozott CF kártyákat is betolhassunk, igaz, kissé passzentosan.

vanguard_memcardpocket.jpg

No, de ígértem videót is a Vanguard Up-Rise II 14Z-ről – csak látványosabb, ha körbemutogatom és masinát is tolok bele jól, hogy lássátok, mit tud a kis erszény. Hadd szóljon!

A két apró baki (csat és rögzítő fül belül) ellenére merem ajánlani bárkinek a Vanguard Up-Rise II 14Z-t, aki csúcskategóriás MILC-hez, vagy belépő dSLR-hez keres egy minőségi, erős és nem utolsó sorban mutatós kis táskát. Akár a Canon EOS 6D, vagy Nikon D600 is belefér, de ekkoráknál érdemes előtte élesben kipróbálni, hogy neked megfelel-e, nehogy később érjen kellemetlen meglepetés. Itt, a bluechip.hu webáruházban meg is vásárolhatod bruttó 13 410 forintos áron az Up-Rise II 14Z-t.

ajanlom.gif

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.