Pletykák a hétvégéről: Sony és Nikon újdonságok jönnének még a héten?

Épp rengeteg meló szakadt a nyakamba (tesztek készülnek fényképezőkről és objektívekről!), ezért annyira nem foglalkoztam a hétvégén a pletykákkal, pedig lett volna miről beszámolni. Ezt igyekszem most pótolni a Sony és a Nikon híreszteléseivel.

slta58.jpg

Itt van például a Sony, aki elvileg az új Playstation játékkonzol bemutatásának napján fogja a legfrissebb fix tükrös SLT-A58 vázat és NEX-3N MILC fényképezőt prezentálni. Mindkét készülékről már meg is vannak a termékfotók (lásd fent és lent), de ez még nem minden, hiszen jön az új 70-400 mm-es telezoom, a Zeiss 50 mm F1.4 SSM és a frissített 18-55 mm kitoptika is.

nex3n_1.jpgsonylens.jpg

A Nikon részéről is vannak újságok! Ugye, a népszerű D7000 dSLR gyártása nemrég be lett szüntetve, így hát egyértelmű, hogy valaminek jönnie kell a helyére. Bár a D7100 lenne a logikus lépés, egyes források úgy vélik, a D300s utódja fogja a két termékvonalat képviselni (D7000 és D300s közös utód), amit vélhetően D400-nak hívnak majd. Az újonc formavilágát és méreteit tekintve a D600-hoz áll majd a legközelebb; szíve pedig egy 24 MP-es APS-C CMOS lapka lesz, amely ISO 100-6400 közötti alapérzékenységgel fog rendelkezni (kiterjeszthető lesz felfelé, esetleg lefelé is). Elvileg a Nikon is a héten várható, de magyar vonatkozású sajtótájékoztatóról egyelőre nem tudok.

d7100a.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.