Hókristályok, ahogyan még nem láttuk őket!

Azt a leborult szivarvégit! Már te is azt hitted, hogy nem tudnak újat mutatni? Korábban már én is bemutattam több olyan mesterembert, akik fenomenálisan jó makró felvételeket készítettek a téli szépségekről, de ez, amit most találtam, mindent visz, viccen kívül! Alexey Kljatov az elkövető, aki egy Canon PowerShot kompakt géppel (A650), egy kis „csináld magad” adapterrel és egy Helios üveggel készített bokafo*ós fényképeket hópelyhekről. Kár, hogy csak most láthatjuk nem csak az eredményt, de az „így készült” részét is a dolognak, hiszen már minden hó elolvadt és jönnek a pluszfokok, az eső – újabb egy év várakozás, mire én is kipróbálhatom 🙁

hopihe11.jpg

A Moszkvai srác egy üveglapon kapta lencsevégre a kristályokat, mégpedig úgy, hogy az üveglap másik oldaláról egy LED-es lámpával megvilágította a portréalanyt. De fényképeinek egy része természetes fény mellett, sötét, pamutból készült háttér előtt is készül. Így fest a „munkaasztal” és a konverterezett fotómasina:

hopihe1.jpg

Eleinte a Canon A650 makró módjával készültek a felvételek úgy, hogy közben a masinát egy műanyag csőre helyezte, majd időzített kioldóval exponált, hogy mindkét keze szabad lehessen a hópihe megvilágítása miatt. Idővel, persze, fejlődött a technikája és az alkalmazott technológia egyaránt: előkerült egy régi Helios 44M-5 optika, amit ráeszkábált a kompakt gép objektívének elejére. A srác nagyon ügyes, de a megörökített kristályok is makulátlanok. Ilyen, amikor a tehetség a szerencsével párosul! További fotók Alexey Flickr oldalán láthatóak. (Forrás: thephoblographer.com)

hopihe8.jpghopihe2.jpghopihe6.jpghopihe13.jpghopihe5.jpghopihe3.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.