Lelepleződött volna a Canon EOS 7D Mark II?

Ahogyan öregedik az EOS 7D, úgy szaporodnak, sűrűsödnek a pletykák, melyek a vélt utód műszaki paramétereit tárják az „éhezők” elé. Nincs ez most ebben a posztban sem másképp, ezúttal a photorumors.com közölt egy listát, amin elgondolkozhatunk, vajon mennyire eshet majd egybe az igazsággal. Lássuk:

7dmk2.jpg

 • 21 MP APS-C hibrid (autofókusz szenzoros) CMOS szenzor
 • ISO 100-25600, ami kiterjeszthető akár ISO 102400-ig
 • 10 kép/mp sorozatfelvételi sebesség
 • 30-60 kép/mp gyors képes sorozat videó módban
 • Full HD mozgóképfelvétel teljes manuális kontrollal
 • Egyetlen CF memóriakártya-foglalat
 • 19 pontos AF rendszer (mind kereszt típusú szenzor)
 • 100%-os képfedésű kereső
 • 3,2”-os LCD
 • Beépített GPS és Wi-Fi
 • Magnéziumötvözetből épített váz, amely a 7D-nél nagyobb mértékben időjárásálló

No, nézzük akkor, mi lehet igaz és mi nem. Szerintem a 21 MP-es képérzékelő reális, bár kissé kevés a Nikon fantasztikus teljesítményű, új 24 MP-es APS-C-s gépei után. Tehát vagy a Canon is felszáll a felbontás-vonatra és legalább 24 MP-t adnak ők is, vagy kapásból félig bukó lesz a 7D utód. Az érzékenységi tartományban az ISO 102400-as értéket kicsit túl magasnak tartom, az 51200-as maximum valószínűbb. 10 kép/mp megoldható gond nélkül, ráadásul az 1Dx gyorsabb – ebben tehát nem jelent konkurenciát neki a 7D Mk II, jöhet. A 30-60 kép/mp képes sorozat videóban is elképzelhető, de valószínűleg csak 1920 x 1080 pixeles felbontással. A Full HD videó már a kompaktokban is elérhető, a full manuális vezérlés sem kirívó szolgáltatás – ez biztos benne lesz a 7D utódban. Az egyetlen memóriakártya foglalat kissé aggasztó lenne egy ilyen szintű gépnél, tehát szerintem vagy CF/SD, vagy SD/SD (de valószínűbb a CF/SD felállás) várható. 19 mezős AF nagyon karcsú lenne, még ha az összes szenzor kereszt típusú is lenne. Szerintem a 7D Mk II-ben is viszontláthatjuk az 5D Mk III rendszerét, még ha némileg lebutítva is. A 100%-os kereső alap, a 3,2”-os LCD fölösleges. Egy jó, 3”-os még mindig jobb választás, mert több hely marad a kezelőfelületnek. A GPS és Wi-Fi az EOS 6D után szintén logikus lépés lenne, de remélhetőleg megoldják majd, hogy a gép kikapcsolt állapotában a GPS ne zabálja le az akkut. A magnéziumötvözetből épített váz és a komoly időjárásálló szigetelés szintén biztosra vehető.

Neked mi a véleményed? Írd meg a hozzászólásoknál!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • In Motion

  21mp: Bőven elég, ha jó a szenzor. A 24 sem sokkal több.
  ISO25600: Minek? Már az ISO6400 is olyan zajos APS-C-n, hogy szinte használhatatlan. (Kivéve a Fuji x-trans szenzort).
  10kép/mp: Ez reális, főleg két DIGIC képfeldogozóval.
  Egy CF slot: Ez is hihető. A CF gyorsabb. SD szerintem nem lesz benne.
  19 pontos AF: Hát ez érdekes, de végülis hihető (és elég). Ne felejtsük el, hogy mindegyik cross type. A 7d-ben elég jól működött (én legalábbis elégedett voltam vele) minek cserélnék le? Az 5DmkIII rendszerét nem fogja megkapni, mert az az 1Dx-ből van, tehát az a csúcs. Az 5dmk3 is csak azért kapta meg mert a MarkII fókuszrendszerére nagyon sokan panaszkodtak.
  GPS+WIFI: Szerintem is lesz.

  A kérdés az, hogy elég lesz-e az amivel előjön a Canon a 7dmk2-nél, mert az jelöli ki az utat az APS-C szegmensben.
  Én mindenképpen megvárom mi lesz ebből, aztán meglátom merre tovább. Per pillanat a teljes Canon lineupból csak az 5dmkIII és az 1Dx kéne, a többi gép régi vagy túlságosan lebutított.

 • @In Motion: az af rendszerrel kapcs.: azért tartsd szem előtt, hogy a 7d mk2 a canon aps-c gépeinek csúcsa, olyan, mint a nikonnál a d300s! látok rá esélyt, hogy megkapja, mert a d7100-ban is 51 mezős van már.

 • In Motion

  @MLaca: De a Canonnál soha nem kapta meg más DSLR a csúcsgép (1-es sorozat) AF rendszerét egészen az 5DmkIII-ig.
  A Nikon hajlamosabb ilyet elkövetni. Azt hiszem a D3-D700 vonalon volt is problémájuk abból, hogy a két gépnek a szenzora és az AF rendszere ugyanaz volt, és lényegében konkurenciát teremtett a csúcsgépének.

  Én arra szavaznék, hogy marad a 19AF pont és a hybrid AF lesz a hab a tortán. De neked legyen igazad! 🙂

 • dzzsoni

  Ha így összerakják, akkor jó lesz. 21mpx bőven sok! Én már egy alacsony pixelszámú vázat látnék szívesen. Tehát két verzió lenne. Szerintem nem megoldhatatlan.

 • GaPeti

  Az adatok teljesen hihetőek, és mindenhol van egy kis előrelépés az elődhöz képest, kivéve a 19 pontos fókuszrendszert. Szó sincs arról hogy elégedetlen lennék a 7D fókuszrendszerével, de azt gondolom hogy itt is lesz egy kis előrelépés. Esetleg 19 helyett 21 fókuszpont, vagy -3Fényértéknél is működő fókuszrendszer, de még az 1Dx illetve 5DM3-hoz hasonló, kicsit lebutított fókuszrendszert se tartom elképzelhetetlennek.
  Akár hogy is, valószínűleg a 7DM2 hű lesz elődjéhez és a tovább öregbíti a 7D hírnevét. 🙂