Víz alatti fotós versenyt hirdet a Divecenter

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a divecenter.hu: indul a Subsurface 2013 víz alatti fotós verseny, amelyre három kategóriában lehet beadni a versenyműveket (Open Wide, Open Macro és Compact). Íme, a sajtóközlemény, amiből minden kiderül:

Magyarországon újdonságnak számító, izgalmas kezdeményezésről adhatunk hírt. Hazánk vezető búvármagazinja, a divecenter.hu, karöltve angol nyelvű verziójával a divingiscool.com magazinnal megrendezi a Subsurface 2013 víz alatti fotósversenyt. Az esemény különlegessége, hogy hazai szervezők által még nem hívtak életre ilyen jellegű, ennyi ember számára elérhető és ilyen nagy összdíjazású nemzetközi búvárfotós versenyt.

subsurface_logo_640.jpg

Hasonló versenyt több országban is szerveznek, ami egyrészt lehetőséget ad a házigazda bemutatkozására, és általában nem titkolt cél az is, hogy az ottani versenyzők összemérhessék tudásukat a legjobb külföldiekkel. Büszkén mondhatjuk, hogy a magyar víz alatti fotósok már letették a névjegyüket a nemzetközi színtéren, de ezúttal némileg fordul a kocka, mert magyar szervezésű versenyen kell bizonyítaniuk a várhatóan szép számú külföldi nevezővel szemben. Természetesen úgy tisztességes, hogy ne érezze senki a “hazai pálya” előnyét a megmérettetésen, ezért nincs korlátozás a felvétel készítésének helyét illetően, és a három tagú, neves búvárfotósokból álló zsűrinek is csak egyetlen magyar tagja van.

A divecenter.hu 2004-es indítása óta a hazai búvárélet fontos, megbecsült szereplője, az online hírszolgáltatás egyik úttörője. A magazin a legismertebb magyar nyelvű búvárportál, ami több más szolgáltatás mellett naponta friss búvárhíreket kínál az olvasóinak, emellett a legnagyobb víz alatti fotós és videós galériával is büszkélkedhet. Szintén elsőként indították el a havonta megrendezett fotós és videós versenyt, ami elsősorban -bár az utóbbi időben már nem kizárólag- a hazai búvároknak ad lehetőséget a fejlődésre, képeik és videó felvételeik bemutatására, elemzésére.

A Subsurface 2013 Annual Photo Contest nemzetközi összevetésben is kiemelkedő paraméterekkel rendelkező verseny. Az összdíjazása több, mint 4000 USD (közel egy millió forint) ami a világ minden tájáról érkezett felajánlásoknak köszönhető. A verseny támogatói a díjazottak számára felajánlott értékesnél értékesebb merülési csomagjaikkal a Karib-tengertől a Vörös-tengeren vagy az Adrián át egészen Indonéziáig csodálatos víz alatti tájakra invitálnak minket. Ami igazán egyedivé teszi a Subsurface 2013 versenyt a hasonló vetélkedésekkel szemben, az a nevezési díj kérdése: a részvétel teljesen ingyenes!

A szervezők három kategóriában (Open Wide, Open Macro és Compact) várják a képeket, a verseny kiírása pedig a mai fotózási-utómunka felfogáshoz és irányzatokhoz maximálisan igazodik, így a nevezők felesleges korlátozásoktól mentesen tudják a képeiket a közönség elé tárni. A regisztráció és a képküldés egyaránt online felületen keresztül történik, a képek pedig a nevezési időszak végéig, 2013. április 30. éjfélig szabadon módosíthatók, cserélhetők. Ezek után hozza meg döntését a zsűri, ráadásként pedig a portálok olvasói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott képekre.

Bővebb információkért látogassa meg a verseny honlapját:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.