Fuji és Nikon pletykák – frissítve!

A FujiFilm X-fényképezőgépek szerelmesei úgy kegytárggyal szembesülhetnek júliusban. A mirrorlessrumors.com szerkesztője azt az információt közölte, hogy egy új, ezúttal belépőkategóriás készüléket dob piacra a Fuji, amelynek ára 540 euró, illetve 700 dollár körül alakul majd. Mérete kisebb lesz, mint az X-E1-é, de a júliusi bejelentést majd csak ősszel követheti a forgalmazás. Ja, még valami: a 27 mm-es palacsintát is júliusban fogja „hivatalosítani” a gyártó. Forró lesz a nyár? Ja.

Frissítés: most érkezett be az információ, hogy ez a fényképezőgép ezúttal nem APS-C méretű, hanem 2/3″-os X-Trans CMOS II szenzorral (lásd Fuji X20) lenne szerelve! Akkor új obipark is érkezik? Egyesek a gépváz árát is tudni vélik, az ugyanis 550 euróba fog majd kerülni.

Frissítés 2: csak igazam lett, hogy furcsán néztem a 2/3″-os szenzorral szerelt X bajonettes Fujira – ilyen ugyanis nem lesz. Kicsit mindenki félre értette azt az információt, amit az egyik japán lap közölt egy betelefonáló” információi alapján. A dolog lényege, hogy lesz új gép az X-Trans CMOS II 2/3″-os lapkával, de az kompakt, azaz bridge masina lesz, nem pedig rendszerkompakt. A forrás konkrétan az X-S1 szuperzoom utódjára gondolt.

A másik pletyka a Nikont illeti: az Aptina új 14 MP-es és egyben igen ütős képérzékelőjének bejelentése kapcsán röppent fel az a híresztelés, hogy a Nikon 1 V3-ban is viszontláthatjuk majd a lapkát. Hogy mikor? Akár már év vége felé szembe jöhet majd velünk az új gép, ami az AR1411HS tulajdonságait számba véve „nem lesz piskóta”.

aptina.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.