Fotóstáska újdonságok a Vanguard kínálatában – a 2go30

A Vanguard hazai képviseletének, a bluechip.hu webshopjának köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbáljam a márka 2GO sorozatának pár képviselőjét, nevezetesen a 2go30, a 2go32, a 2go39 és a 2go46 fotós táskákat. Ezek a háti-, oldal- és válltáskák bár javarészt fényképezőgépek és fotós kiegészítők hurcolására lettek kitalálva, kialakításuknak köszönhetően akár a hétköznapi használatot is lehetővé teszik. Igaz ez főleg a Vanguard 2go30-ra, amely a „futár”, avagy „Messenger” kategóriát ékesíti.

2go30_a.jpg2go30_b.jpg

A Vanguard 2go30GR (GR = Green, zöld) első pillantásra egy kényelmes kis kézitáskának látszik, ami máris előny, hiszen nem ordít róla, hogy drága fotós felszerelést cipelünk benne. Kialakításának hála egy mozdulattal hétköznapi szütyővé alakítható: középső szegmenséből a párnázott, két rekeszes szeparátorrész (amit egyébként tépőzárak tartanak a helyén) egyben kiemelhető.

2go30_e.jpg

Bár a külső zipzáras résznél egy notebook piktogrammal is találkozunk, ide legfeljebb egy 10”-os netbook, vagy táblagép fér be; próbám során a 11,6”-os utazógépem már nem fért el a fachban. Itt egyébként rengeteg hely van apróságoknak, mint memóriakártyák, szürkelapok, toll, fénymérő, vaku távkioldó, távkioldó, mobiltelefon stb. A zipzáron kívül ezt a részt a felhajtható „lebbencs” is védi a külső behatásoktól (értsd: duplán párnázott).

2go30_c.jpg

Ha hétköznapi szolgálatnak vetjük alá a 2go30-t, akkor a középső nagy rekeszben, ahol egyébként a fotós cumó lenne, sok minden elfér, mint például az említett notebook, a tápja, egy egér, könyv és még sorolhatnám.

2go30_d.jpg

A táska egyik oldalán zsebet találunk, amit egy erős gumi zár le. Ide 0,33 literes flakont, papírzsebkendőt, igazolványokat (pl. bérlet), vagy más olyasmit tehetünk, amit gyakran elő kell vennünk és jó, ha kéznél van. Értékek tárolására nem ajánlom, egy gumis szájzár mégsem olyan hatékony, mint a zipzár, vagy a tépőzár, ráadásul könnyen más is hozzáférhet. A tatyó hátoldalán egy külön kis fachban van a beépített esőkabát, amit egy mozdulattal rá lehet húzni. Másik hasznos rész a hátlapon kialakított „lyukas zseb”, ami a táskát guruló kofferkulin, vagy kézikocsin rögzíti.

2go30_f.jpg

A Vanguard természetesen széles és kényelmes szivaccsal ellátott vállpántot is mellékel a 2go30-hoz, amivel kényelmesen hordozható a csomagunk. Mint az összes többi bemutatott táskának, a 2go30-nak is ütésvédelemmel van ellátva az alja: kis tömött dudorok gondoskodnak az erőhatások elnyeléséről (például, ha kicsit lendületesebben tesszük le a táskát a kelleténél, akkor sem fog összetörni a belsejében a felszerelés). A Vanguard 2go30 bruttó 19 910 Ft-ért vásárolható meg a bluechip.hu webshopban. Folytatás következik!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.