Olympus OM-D: Photography Playground

Megnyitotta kapuit a The OM-D: Photography Playground Berlinben, amit az Olympus hazai képviseletének köszönhetően én is kipróbálhattam.

Mi történik, ha Jeongmoon Choi, Martin Butler, Shan Blume, Starstyling, Numen / For Use, Julian Charriere, UnitedVisualArtists, Tim John and Sven Meyer & Kim Pörksen, Speech and Zimoun körülbelül 7000 m2-en szabadon engedhetik kreativitásukat? Úgy van, az eredmény a The OM-D: Photography Playground, ami nem más, mint egy egyedi és interaktív kiállítás a „Space and Art”, avagy „Tér és Művészet” körül a Berlini Opernwerkstättenben. A kiállítás egyébként bárki által megtekinthető és kipróbálható április 26-tól május 24-ig 11.00 és 19.00 óra között a Zinnowitzer Str. 9. szám alatt. A belépés ingyenes.

plgrd01.jpg

A The OM-D: Photography Playground egy különleges csoportos kiállítás részleg-függő interaktív létesítményekből, melyek a „Tér és Művészet” fogalmát különféle látószögekből közelítik meg és így, ezt a helyet Berlin szívében, egy hatalmas játszótérré változtatják. A látogatókat aktív részvételre invitálják a rendezők, hogy ők is részt vehessenek ebben a különleges felfedező utazásban. És itt lép képbe az Olympus: a megtapasztalás eszköze minden szinten a japán gyártó OM-D fényképezőgépe, az E-M5, amit ingyen lehet bérelni a látogatás idejére. A masina által a környezetünk érzékelésének egy teljesen új módja nyílik meg a résztvevők előtt – amit csupasz szemmel nem látunk, nem láthatunk, azt a fényképezőgép örökíti meg számunkra.

plgrd02.jpg

A nemzetközi csapat tagja Jeongmoon Choi koreai művész, aki a „Drawing in Space” installációt alkotta meg. „Beszőtt” termét ultraibolya fény világítja meg, így a fehér fonalak rikítóan világítanak a besötétített térben. Alakzatai érdekesen nyújtózkodnak, s felosztják, vagy épp ellenkezőleg, felszabadítják a teret.

plgrd03.jpg

Shan Blume lézernyalábokkal teremt és rombol le tereket, míg Martin Butler angol művész az „Eat me Drink me” (egyél meg – igyál meg) alkotásával nyújt kezet a látogatók felé, hogy maguk is részesei legyenek az optikai illúziónak. A Numen / For Use hatalmas hálóval szőtte be a teret, hogy az ide belépni merők olyan oldalukat tehessék próbára, amire egyébként sehol nincs lehetőség.

plgrd04.jpg

Julian Charriere aki Ólafur Elíasson tanítványa volt korábban, olyan teret alkotott meg, amelyben egyetlen konstans a változás. A Starstyling munkáját annak szentelte, amit mi mindannyian minden nap megfigyelhetünk önmagunkon és embertársainkon egyaránt: a divatot. Elképzelésükben a látogató egyben a modell és a fotográfus – akár egyszerre is.

plgrd05.jpgplgrd06.jpg

A kiállítást úgy tervezték, hogy a művészeknek, kiállítóknak és a látogatóknak egyaránt interaktív élményt nyújthasson, s így biztassa őket, hogy művészi szemszögből tekintsenek az Opernwerkstättenre. Az ide ellátogatók felszabadulhatnak a kizárólag befogadói szerepkörük alól; minden érzékszervükkel interaktívan és kreatívan vehetnek részt az egyes állomások által nyújtott élményekben, s eközben formálhatják és meg is örökíthetik ötleteiket az Olympus OM-D fényképezőgéppel.


A művészek csoportja
Stefan Kaufmann, az Olympus Europa Holding GmbH frontembere
Sajnos, vissza kellett adni az E-M5 vázakat..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.