Az USA bíróságain a Leica M a standard

A bírósági tárgyalás kicsit olyan, mint egy színházi előadás, így érthető, hogy a fotóriportereknek be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. Így például csakis halk zárszerkezettel szerelt fotómasinát szabad használni – említenem sem kell, hogy a vaku használata eleve kizáró tényező. A minnesotai bíróságnak létezik saját szabályzata, amelyben a Leica M készüléket konkrétan felemlítik, mint „standardot”, ami az exponálás hangját illeti. A leírásban ez olvasható:

Leica-M-camera-in-US-courtrooms.png

„Csakis olyan állókép készítésére alkalmas fényképezőgép alkalmazható a bírósági tárgyalás dokumentálására, amely nem kelt zavaró hang- és fényhatást. Konkrétan tilos az olyan gépek használata, amelyek a 35 mm-es Leica „M” távmérős fényképezőknél nagyobb zajt, vagy fényhatást keltenek. Továbbá tilos bármiféle műfény keltésére alkalmas eszköz használata a fényképezőgépen.”

De a vermonti bíróság is írásba foglalta elvárását, ami így hangzik:

„Legfeljebb egy fényképész, legfeljebb két fényképezőgéppel, legfeljebb gépenként két objektívvel és ezek tartozékaival lehet jelen a bíróság ülésein. A kamera nem lehet hangosabb, mint a 35 mm-es Leica „M” távmérős készülék.” (Forrás: leicarumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.