Fotóstáska újdonságok a Vanguard kínálatában – a 2go32 és a 2go39

Cikksorozatom első részében a Vanguard 2go30 táskáról volt szó – ezt követi most két egyforma fél-hátizsák (gyakorlatilag csak méretben különböznek egymástól), melyek elnevezése a 2go32 és a 2go39. Mindkét szütyő elérhető a bluechip.hu webshopban 16 900, illetve (a nagyobbik) 18 910 forintért. A 2go32 belső méretei 190 x 180 x 130 mm, míg a 2go39 200 x 230 x 140 mm – a különbség tehát nem óriási, a belső felépítés és a külső jellemzők pedig hasonlóak, így csak a 2go32 képeit mutatom be (a poszt végén majd mindkettőt testen viselve is láthatjátok).

2go32_a.jpg

Félpántos táskáról lévén szó a felöltés gyors és az előre forgatási lehetőségnek köszönhetően a fotós felszerelés elérése is pillanatok alatt megoldható. A 2go32 egy külföldi út során velem tartott, s gyakorlatilag az egész napos viselés során is kényelmesnek éreztem. Ha valaki jobban szereti a hátizsákos érzést, a táska rendelkezik derékszíj résszel is, amit övként – és egyben plusz tartás végett is – becsatolhatunk. Így nem csak a vállpánt, hanem az öv is testünkhöz fogja a rendszert.

2go32_b.jpg

Az egyik oldalon egy kicipzározható rekesz látható, amit a testen való elforgatáskor érünk el. A fényképezőgép és kiegészítői innen gyorsan előkaphatóak, ha szükségünk van rá. A másik oldalra egy üres zseb lett elhelyezve, amelynek többféle szerepe van: egyrészt vizes flakont, térképet és más olyan cuccot helyezhetünk el itt, amire egy túra során szükségünk lehet. Azonban, ha állványt viszünk magunkkal, annak a lábrészét ide kell becsúsztatni, míg a táska felső részénél látható pánttal a mono- vagy tripod felső részét szoríthatjuk a hátizsák oldalához.

2go32_c.jpgelforgat.jpg(Fotó a Vanguard honlapjáról származik)

Egyébként a hátizsák belseje moduláris, a tépőzáras szeparátorokkal egyéni igényeink szerint alakítható a belső rész. Alaphelyzetben a felső részleg el van különítve az alsótól, ide az útra szóló kaját, vagy más olyan kelléket tehetünk, amit a fotós cuccainktól elkülönítve szeretnénk magunkkal vinni. A fel- és lenyíló fülek belsejében külön tároló zsebeket találunk, ahová igazolványokat, memóriakártyákat, vagy más lapos ingóságot helyezhetünk el.

2go32_d.jpg

A Vanguard 2go32 és 2go39 igazi fotós táskák – a fényképezőgépen, objektíveken és egyéb kellékeken kívül mást nem lehet becsomagolni (gondolok itt elsősorban notebookra, ami egyikben sem fér el). Cserébe garantált a gyors hozzáférés a fotómasinához. Hová, milyen jellegű bevetéshez ajánlott a két időjárásálló modell? Szerintem városi felfedező utakhoz, kisebb helyi túrákhoz, ahol elsődleges a fényképezőgép gyors elérhetősége. Ha hosszabb túrára készülünk, ahol más eszközökre is szükségünk lehet, oda válasszunk nagyobb hátizsákot. A Vanguard 2go32-ben kényelmesen elfértem a Panasonic GH3 vázzal, két objektívvel és pár aprósággal. A 2go39-ben akár egy nagyobb méretű dSLR váz (Canon 5D Mk III, Nikon D800 kategória) is kényelmesen elfér két, vagy akár három optikával (hacsak nem egy 70-200 mm F2.8-t akarsz magaddal vinni). Nekem tetszett mindkét táska!

2go32_e.jpgA kisebbik, a Vanguard 2go32

2go39_e.jpgA nagyobbik, a Vanguard 2go39

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.