Vanguard 2GO 46 GR fotós hátizsák a javából

Az elmúlt hetekben rövid bemutatókat olvashattatok a bluechip.hu webshop kínálatában megtalálható Vanguard 2GO hátizsákok kínálatából (első cikk, második cikk), melyek záróakkordjaként most a 2GO sorozat legnagyobb tagjáról, a 2GO 46-ról írok.

2go46_a.jpg

A 2GO 46 kapható feketében és zöldben – a forgalmazó nekem utóbbit küldte, ami üdítő színfoltot jelent a zömében fekete tatyók világában. Belső méretei (240 x 240 x 155 mm) kapcsán akár két félprofesszionális fényképezőgépet is kényelmesen eltárolhatunk benne, illetve egy vázat és 3-4 optikát. A 2GO 46 külön notebook rekesszel rendelkezik, ahová legfeljebb egy 13”-os készüléket csúsztathatunk be. Mint a korábban bemutatott 2GO 32-nél és 39-nél, úgy itt is két fő szekcióra van osztva a táska: a fenti cipzáras rekeszbe apró kiegészítőket, uzsonnát, mobiltelefont és hasonló tárgyakat helyezhetünk – a záró fül belsejében személyi okmányoknak, memóriakártyáknak elkülönített, szintén cipzáras fach található.

2go46_d.jpg

Az alsó, fotós részleg oldalról és hátulról is nyitható. A gyorshozzáférés feltétele itt is adott, ugyanis a hátizsák levétele nélkül, egy mozdulattal hasunkra forgathatjuk a rendszert. A belső szeparátorok megfelelő elrendezése esetén az oldalsó fül felnyitása után így közvetlenül hozzáférhetünk a fényképezőgéphez, amit pillanatok alatt elő tudunk venni.

2GO-46GR-3.jpg(Kép forrása: Vanguard)

Természetesen a 2GO 46 sem marad esővédelem nélkül: igaz, hogy a táska anyaga is vízlepergető hatású, de a teljes védelem érdekében használjuk az „esősapkát”, amit szinte egy mozdulattal rá lehet húzni a hátizsákra. További plusz az oldalsó állványtartó rendszer, ami akár közepes (vagy egy picivel nagyobb) háromlábak rögzítését is lehetővé teszi (alul, a zsebbe csúsztassuk bele az állvány egyik lábát, majd a felső, nyaki részét rögzítsük a pánttal). Ha nem visszük magunkkal a tripodot, az alsó zseb mérete kapcsán akár egy félliteres ásványvizes flakon tárolására is kitűnően alkalmas.

2go46_b.jpg

A táska alján itt szintén megtalálhatóak azok a dudorok, amelyek egy esetleges leejtésnél a becsapódás energiáját elnyelik, így megelőzve a drága fotós szett sérülését. A Vanguard 2GO 46 egyébként nagyon kényelmesen viselhető, ami nem csak a párnázott, széles vállpántoknak, hanem a szekciókra osztott, lélegző, puha hátoldalnak is betudható.

2go46_c.jpg

Mérete kapcsán kézipoggyászként felvihetjük repülőgépre, tehát nem kell izgulni a fotós szett sorsa felől. Mivel azonban ízig-vérig fotós hátizsák, ezért „sima”, használatra csak korlátozottan alkalmas. Akár középtávú túrákra is merem ajánlani; se vállunk, se derekunk nem fog sajogni a nap végére.

2go46_e.jpg

A Vanguard 2GO 46 GR tőlem egy határozott ajánlottat kap, amit jó (anyag)minőségével és praktikus felépítésével, no, meg nem utolsó sorban kényelmes hordhatóságával vívott ki magának. Egyedüli hátulütője a fentebb említett erős „szakosodás”, tehát kifejezetten fotós/videós célokra alkalmas elsősorban. A hátizsák bruttó 27 910 forintért vásárolható meg a bluechip.hu webshopjában.

ajanlom.gif

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.