Vanguard Quovio 41 a TIPA díjas fotós/videós táska

Az idei TIPA díjkiosztóján a Vanguard ismét bezsebelhetett pár kitüntetést, ami részben a fotós/videós táskáknak köszönhető. Az elismerésben részesült termékek közt szerepel a Quovio 41 fotós/videós oldaltáska, aminek annak ellenére, hogy még kényelmesen hordható, tekintélyes tárkapacitása van.

q41_front.jpg

A gyártó a Quovio 41 tervezésekor szem előtt tartotta, hogy belsejében akár egy broadcast minőségű videokamerát is el lehessen helyezni. Mindemellett persze a fotósok sem járnak rosszul ezzel a tárolási/utaztatási megoldással, ugyanis 3-4 optika mellé akár 2 nagyobb dSLR váznak is jut hely a belsejében. Ráadásul a méretei kapcsán a legtöbb repülőgép fedélzetére magunkkal vihetjük kézipoggyászként.

q41_inside.jpg

A tépőzáras szeparátorokkal igényeink szerint, szabadon oszthatjuk fel a helyet. Egy nagy tükörreflexes vázra felcsavart 70-200 mm-es f/2.8-as batár is simán elfér. Belül két oldalsó fachba egy legfeljebb 14”-os notebook és egy 10”-os táblagépet is magunkkal vihetünk.

q41_nezetek1.jpg

A táska belsejéhez egyébként a klasszikus módon, felülről férhetünk hozzá úgy, hogy a záró fül végén található erős tépőzárakat feltépjük és a két oldalon futó ikercipzárt a nyitó fogantyúval kinyitjuk. A tépőzárak amúgy kellően erősek ahhoz, hogy a táskát a cipzár nyitva tartásával is biztonságosan hordhassuk, ha épp olyan helyen járunk, ahol gyakran elő kell venni felszerelésünket.

q41_nezetek.jpg

A különösen nehéz tartalom cipelése is elviselhető a Vanguard megoldásával: a két hordozófület ugyanis össze lehet fogni egy szintén tépőzáras markolattal. Kívül és belül több kisebb tároló rekesz áll rendelkezésünkre: a táska egyik végében, illetve a záró fedél belsejében is találunk olyan fachot, ahová memóriakártyákat, akkutöltőt, vezetékeket, az éppen használt objektív védősapkáját, papír zsebkendőt, vagy mást helyezhetünk biztonságba.

q41_zsebek.jpg

A Vanguard Quovio 41-gyel akár két háromlábas állványt is magunkkal vihetünk. Az egyiket a táska záró fedele fölött, míg a másikat az esővédelemmel ellentétes oldalon helyezhetjük el. A biztonságos és erős rögzítésért gumírozott, hosszukban állítható hevederek felelnek.

q41_withtripod.jpg

Bár a Quovio 41 időjárásálló anyagból készült, erős esőzésben érdemes használni a beépített esővédelmet. A nejlonzacskót egy mozdulattal ránthatjuk elő a külső, oldalsó zsebből, majd egy második mozdulattal rá is húzhatjuk a táskára. Használat után az összehajtogatással sem kell különösebben vesződni, elég két oldalról egyszer-egyszer behajtani, majd felgöngyölni az esőzsákot.

q41_raincover.jpg

A Vanguard Quovio 41 utazáskor nagyszerűen alkalmazkodik más poggyászainkhoz, így a külön e célra kialakított hatalmas füllel akár a kézikocsira is ráhúzható. Aki inkább a hátán cipelné drága fotós/videós felszerelését, az külön tételként, opcionálisan megvásárolhatja a Vanguard ICS Harness névre hallgató heveder-rendszert.

q41_cipeles.jpgKép forrása: Vanguard

Az élettartam garanciával rendelkező Vanguard Quovio 41 bruttó 54 900 forintért vásárolható meg a bluechip.hu webáruházban. Az ICS Harness hevedert többféle méretben kaphatjuk ugyanott 10 510 forintos áron. A Vanguard ICS rendszeréhez övet és/vagy mellényt is vásárolhatunk (10 510 illetve 21 910 Ft-ért).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.