Baj lehet a Canon EOS 1Dx és EOS 1Dc AF rendszerével

Egyenetlen mennyiségű kenőanyag okozhat problémákat a Canon EOS 1Dx és EOS 1Dc fényképezőgépek automatikus élességállító rendszerében. Idézem a Canon Hungária honlapján található jelenségleírást az EOS 1Dx terméktámogatási oldaláról:

EOS-1D C_Creative3.jpg

Közlemény

Kiderült, hogy a fényképezőgép szerkezetébe nem került megfelelő mennyiségű kenőanyag, emiatt az alább felsorolt érintett termékeknél igen ritka esetben előfordulhat, hogy idővel megjelennek az alábbi problémák:

  • Az AF keresi, de nem rögzíti a fókuszt a témán. (Ennek oka, hogy a fent említett, nem megfelelő kenőanyag-használat miatt kopás közben apró szemcsék keletkeznek)
  • A keresőben látható kép „elmosódott” vagy „nem stabil”. (Ez a probléma hosszú használat után jelentkezik)

Az azonosítási módja:

  1. EOS-1D X: Ha a sorozatszám hatodik számjegye „1”, „2”, „3”, „4”, „5”, „6” vagy „7”, jelentkezhet a fent leírt probléma.
  2. EOS-1D C: Ha a sorozatszám hatodik számjegye „1”, jelentkezhet a fent leírt probléma.

MEGJEGYZÉS: Ha a fényképezőgép akkumulátorrekeszén látható az alábbi jelzések valamelyike, a fényképezőgépet NEM érinti a fent leírt probléma még akkor sem, ha a sorozatszám alapján az érintett termékek közé tartozik.

A nem érintett fényképezőgépeken látható jelölések:

canon1a.JPG“A” jelölés

canon1b.JPGFekete jelölés az ezüst színű kereten

Amennyiben az Ön fényképezőgép potenciálisan érintett, 2013. június 24. után ingyenesen megjavítjuk.

Ha Ön az alábbi országok valamelyikében tartózkodik, kattintson a megfelelő országra, és előzetesen regisztrálja a fényképezőgépét a javításra. Az előzetes regisztrációt követően a Canon szervizközpont munkatársa 7 napon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztesse Önnel a rendkívüli javítás időpontját.

canon1c.jpg

Amennyiben Ön nem a felsorolt országokban tartózkodik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot valamelyik hivatalos márkaszervizünkkel, és egyeztessék a javítás részleteit. Ha a hivatalos márkaszervizeink listájában nem találja a saját lakhelyét, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Canon Ön által ismert helyi képviseletével.

Elnézést kérünk minden érintett ügyféltől az esetlegesen okozott kellemetlenségekért. A Canon igyekszik a legjobb minőségű termékeket biztosítani a vásárlók részére, és mindent megtesz a minőség további javítása érdekében, hogy ügyfeleink megelégedéssel használhassák termékeinket.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.