Három hónapig hánykolódott a tengerben egy Olympus Tough, de megkerült

Már több, ehhez hasonló hírről számoltam be, ahol egy fényképezőgép az óceánba, egy patakba, illetve a föld alá veszett, hogy később – varázslatos módon – ismét felbukkanjon. Ezúttal egy Olympus „keménylegény” Tough kompakt tűnt el három hónapra a Maldív szigeteknél. Idén márciusban, egy finn házaspár búvárkodás közben vesztette el Olympus Tough fényképezőgépét, amelynek a memóriakártyáján a mézeshetek teljes képanyaga fent volt. Szerencséjükre egy német búvár, Mario N., három hónappal később megtalálta a sekély part menti vízben az enyhén korrodálódott fotómasinát.

DI_TG_lost and found at Maldives__Mood_001_201203.jpg

Míg a gép fémborításán azért egy-két helyen látszik az agresszív sós víz korrodáló hatása, addig a gép belseje szerencsére épp maradt – csakúgy, mint a körülbelül 500 pótolhatatlan fényképet tartalmazó memóriakártya. Mario N., aki megtalálta a készüléket, még aznap feltett egy fotót a párról Facebook oldalára azzal a kéréssel, hogy ossza meg őket, aki csak tudja, hátha meglesznek így a Tough tulajdonosai. „Találtam egy Olympus fényképezőgépet a Maldív szigeteknél! Ismeri valaki a képeken látható személyeket? A pár valószínűleg Finnországban él – március 8. környékén lehettek itt.” – írta.

DI_TG_lost and found at Maldives__Mood_002_201203.jpg

Üzenetét több mint húszezren osztották meg, így az ige eljutott végül a „Hanko Diving” búváriskolához, ahol felismerték az Olympus kamera tulajdonosait. Érthető módon a páros rendkívüli módon örült annak, hogy a gép a pótolhatatlan emlékekkel együtt visszakerült hozzájuk. Hogy a friss házasoknak ez mennyire lehet jó ómen, azt nem tudni, de egy biztos: lesz egy érdekes storyjuk, amit majd az unokáknak is mesélhetnek

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.