Így szigeteld és álcázd állványodat

Neked is van egy nagyon jó kis kompakt állványod, amit könnyű magaddal vinni a szabadba, ha fotózni mész? A te állványod lábszárai sincsenek szigetelve, de ott virít rajtuk a tolvajcsalogató márkanév felirat? Utálod, hogy se télen, se nyáron nem lehet kesztyű nélkül megfogni a háromlábat, mert vagy hozzáfagy, vagy lesül róla a kezed? Szeretnéd, ha „olcsónak” látszana és nem vonná magára annyira a figyelmet? Azt hiszem, megtaláltam a megoldást a problémádra!

P1030763.jpgP1030766.jpg

Korábban már több feladatra használtam megelégedéssel a Pattex Power Tape szigetelő szalagot, aminek kurtításához vágóeszközre sincs szükség (téphető). Nem olcsó, 1700 Ft-ba kerül egy tíz méteres tekercs a Praktikerben, de olyan jó minőségű, hogy szerintem bőven megéri az árát. Lehet kapni 25 méteres kiszerelésben is, akkor jóval olcsóbb (2500,-). Ha jól tudom fekete, fehér, ezüst és átlátszó változata létezik 5 (csak fehér), 10 (ezüst, fekete, átlátszó), 25 (ezüst), illetve 50 méteres (ezüst) tekercsekben.

P1030768.jpg

A lényeg: a feliratos lábra egy rétegben, direkt kissé hanyag módon tekertem fel a szigetelő szalagot, így a ferde szalagvezetésnek köszönhetően légbuborékos lett a ragasztás, ami plusz szigetelést jelent a hőingadozások ellen. Ha szükségesnek érzed, lehet még 1-2 réteget tekerni az állvány lábára belőle. A szalag víz- és időjárásálló, ami nem egy utolsó szempont a tripodnál. Íme a videóm a műveletről (bocs a hebrencs szöveg miatt, de lámpalázas voltam):

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.