IKEA forgótalpas fa tálaló – az ideális termékfotós kiegészítő

Ha gyakran készítesz termékfotókat webre, akkor érdemes elgondolkozni a „körbeforgós” animált fényképen (GIF vagy SWF formátum attól függően, mennyire értesz hozzá), melyek sokkal érdekesebbek, sokkal jobban szem elé tárják az adott tárgy részleteit, szépségét. Például aukciós oldalakra is van értelme – ha lehet – ilyen mozgóképeket feltölteni.

vaza.gifA váza maga kissé kótyagos..

Még évekkel ezelőtt vettem pont ilyen célra egy forgótalpas fa tálaló-lapot az ikeában, hogy majd a cikkeimhez felhasználom. Azonban ez a kiegészítő csak most került ismét elő; gondoltam hát, röviden bemutatom a lehetőségeket, amiket kínál. Példámban egy szép nagy váza szerepel, amit el szeretnék árverezni, így a szokásos, „egyszerű” termékfotók helyett egy animációt csináltam róla.

P1030818.jpg

A felállás egyszerű: gép állványra szerelve, portréba forgatva, teljesen manuális módba rakva (érdemes a fehéregyensúlyt is rögzíteni, ezt most elfelejtettem). A nem kívánatos becsillanások elkerülése végett polárszűrőt tettem az objektívre, aminek tényleg hasznát is vettem most. Ha van távkioldód használd azt, ha nincs, megteszi az időzítő is, hogy ne mozduljon el a masina állványostul.

A forgótalpas tálalón muszáj a középpontot kijelölni (lásd videó), hogy kellően el tudd majd látni segédvonalakkal, illetve körökkel. Ezekre az adott termék pozicionálása végett lesz szükséged, mert csak akkor szép az elforgatás, ha a termék középpontja a forgólap középpontjára fekszik pontosan. Nem szaporítom tovább az írott szót, nézd meg a videót, amit készítettem.

Update: Megvan, megtaláltam az IKEA kínálatában a poszt főszereplőjét! Snudda névre hallgat és kemény 1990,- Ft az ára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.