Ha unod a lapos portrékat, készíttess magadról szobrot!

A Captured Dimensions nevű texasi fotóstúdió szakemberei összesen 60 darab tükörreflexes fényképezőgépből álló létesítményük segítségével bárkiből szobrot készítenek. Jordan Williams pár évvel ezelőtt indította be vállalkozását, mivel meg volt győződve arról, hogy a 3D-s nyomtatásban messze több lehetőség rejlik, mint csupán az ipari alkalmazás. Megépítette hát a 60 fényképezőgépből álló, 360 fokos munkák elvégzésére alkalmas szerkezetét, amivel bárminek, vagy bárkinek el lehet készíteni a digitális, térbeli képmását.

3dcucc1.jpg3dcucc5.jpg

A kamerák a középre helyezett témát minden elképzelhető szögből egyszerre fényképezik le (a 60 gép pontosan szinkronizálva van), majd az adatfolyamot egy 3D-s nyomtató által emészthető állománnyá alakítva létrejöhet a szobor, aminek anyaga a homokkőre hasonlít. Az elkészült szobrocskákért mérettől függően 445 és 2295 dollárt kell fizetnie a kuncsaftnak – a megfelelő pénzmagon felül azonban nem árt némi türelmet is vinni az alkalomra, hiszen körülbelül 30 percet vesz igénybe a teljes szeánsz (ebből maga a képkészítés egy szempillantás alatt megvan).

3dcucc2.jpg3dcucc3.jpg

A vállalkozás tulajdonosa, Williams, már tucatnyi munkát végzett különös szerkezetével; a megrendelők kedvencei közt szerepel például az egyéni esküvői tortadísz, ami a vőlegény és a menyasszony élethű mása. „Weboldalunkon rengeteg visszajelzést kapunk az érdeklődőktől, mint például „ez ijesztő”, vagy „ez a leg tutibb dolog, amit valaha láttam”, de túlnyomó többségében az embereknek tetszik, amit csinálunk és maguk is részt szeretnének benne venni.” – mondta Williams. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.