Vanguard Skyborne 48 fotós hátizsák bemutatója

A Vanguard Skyborne hátizsák családja összesen öt tagból áll. Testvérei között a 48-as kicsinek számít, ugyanis csak második a sorban a 45-ös után. A Skyborne 49, 51 és 53 mind nagyobbak nála, így szinte minden fotós igényt ki tud elégíteni velük a gyártó. Amikor először kézbe kaptam a Vanguard Skyborne 48 hátizsákot meglepődtem, hogy felszereltsége és összetettsége ellenére mennyire könnyű. De a meglepetések sora még csak most kezdődött!

vanguard_frontback.jpg

A hátizsák nem követi a megszokott felépítési módot: amikor első nekieséskor megpróbáltam hozzáférni a fényképezőgépnek kialakított részhez, csupán a notebook fiókját tudtam kinyitni (a Skyborne 45-ben egy 12”-os, a 48-ban egy 14”-os, az 51-ben egy 15”-os, az 53-ban pedig egy 17”-os mobil számítógép fér el). A Vanguard egy puha tokot mellékel a noteszgép részére, tehát nem „csupaszon” kell becsúsztatni azt a hátizsákba – dupla védelem rulez!

vanguard_notebookfach.jpgvanguard_notebookcase.jpg

A fényképezőgéphez és az objektívekhez a hátizsák hátoldala felől lehet hozzájutni, mégpedig a deréktámasztó rész körbecipzározása után. A Skyborne 48-ba akár egy 70-200 mm f/2.8 optikával szerelt teljes méretű (pl. Canon 1Dx, Nikon D4) váz, valamint legalább négy objektív, illetve két-három objektív plusz vaku és kellékek fér. Ha menet közben fényképezni szeretnénk, akkor a hátizsák oldalsó részét elegendő kicipzározni; itt a fotómasinához közvetlenül hozzáférhetünk a többi kellék zargatása nélkül.

vanguard_inside1.jpgvanguard_inside2.jpg

A fényképezőgéphez közvetlen hozzáférést engedő fiók fülének az objektívsapka részére kialakított zsebe mindkét oldalról (tehát belülről és kívülről egyaránt) nyitható. Ennek cipzárkocsija leparkolt helyzetben külön kis „szövetgarázsban” áll, így még véletlenül sem karcolhatja össze a táskába helyezett gép kijelzőjét. A gyártó az apró részletekre is gondolt tervezéskor!

vanguard_zseb.jpgvanguard_sideview.jpg

Természetesen van belül hely bőven más cuccainknak is: szintén a hátizsák hátoldala felől férhetünk ahhoz a nagy fiókhoz, amiben például szendvicset, térképet és ki tudja még mi mindent tárolhatunk. Ez a fach a táska felső részénél nyílik és két gumírozott szájú zsebet is tartalmaz.

vanguard_back.jpg

A Vanguard Skyborne 48 viselete nem utolsó sorban a lélegző, levegővel töltött, puha párnázásnak hála kimondottan kényelmes. Ezek a speciális párnácskák megtalálhatóak a pántokban, a deréktámasztó részben és a lapocka környékére felfekvő felületeken. Egyébként, ha nem cipelünk nagy terhet, vagy csak nincs rá szükségünk, akkor a deréköv része a hátizsáknak kivehető: egyszerűen húzzuk ki tetszőleges oldalirányban a széles pántot.

vanguard_onbody.jpg

A Skyborne 48 hevederrendszere nem csak kényelmes (telipakolva sem vág a húsba), hanem a terhet is jól elosztja a viselő testén. Számtalan igazítási pontjának köszönhetően pedig teljes mértékben egyénre szabható (nem csak ázsiai nádszállegények, hanem sörhasas bajorok is magukra ölthetik a tatyót).

A kiegészítők terén is remekel a Vanguard e terméke: a hátizsák bal oldalán található nagy zsebbe akár egy félliteres vizes palackot is becsúsztathatunk. Ha azonban monopoddal járnánk, ezt is berakhatjuk ide (a zseb fölött egy pánt található, ami külön stabilitást ad a monopodnak). Apropó állvány: a hátizsák hátoldalán külön tartórendszer áll rendelkezésünkre, ha háromlábat szeretnénk kényelmesen magunkkal vinni az útra. A táska alján látható zsebből hajtsuk ki az állvány lábainak kialakított zsebes fület, majd állítsuk be a háromláb hosszának megfelelő hevedermagasságot a táska hátoldalán és kész is vagyunk. Mobiltelefonunk részére külön szütyővel érkezik a hátizsák, azonban ebbe legfeljebb a klasszikus nyomógombos, keskeny telefonok férnek.

vanguard_allvany.jpg

Külön e célra felszerelt hevederével a hátizsákot akár kerekes trolira is húzhatjuk – egy mozdulattal megoldható így a cucc biztonságos és kényelmes hordozása például reptereken, vagy pályaudvarokon. De a gyártó gondolt az esős időben való használatra is, így a táska beépített esőköpennyel lett ellátva.

vanguard_eso.jpg

Az erős hordozófülnek én személy szerint nagyon örültem, mert gyakran viszem fotós táskámat kézben, és ilyenkor nem szeretem a cipeléshez a vállpántot használni. A masszív és vastag gumilábak meg külön merevítő szerepet is betöltenek a hátizsák alsó részénél. Ráadásul nedves, koszos talajra is nyugodtabban teszi le az ember a terhét, ha tudja, nem ázik be, nem lesz koszos a fotós felszerelése.

vanguard_feet.jpg

A nálam töltött bő másfél hét alatt nagyon jól összebarátkoztunk a Vanguard Skyborne 48-cal, így nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek, aki mondjuk hosszabb fotós túrára indul teljes felszerelésével. Egyetlen hátránya e hátizsáknak, hogy kimondottan fotós célokra tervezték, tehát legalább még egy plusz táskára, hátizsákra is szükségünk lesz, ha ruhát és más felszerelést is magunkkal szeretnénk vinni. Méretéből adódóan azonban felengedik a repülőgépre, így legalább drága munkaeszközeinket biztonságban tudhatjuk! A Vanguard Skyborne 48 megvásárolható a bluechip.hu webáruházban bruttó 50 900 forintért.

ajanlom.gifVanguard Skyborne 48 fotós hátizsák

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.