Tükörreflexes fényképezőgépet rabolt el egy aligátor

A fotósnak szerencséje volt, csak a fényképezőgépet kaparintotta meg a váratlanul támadó aligátor.

Mario Aldecoa éjszakai fotószafarira indult az Everglades Alligator Farm területén, amikor a vagy száz hüllő közül az egyik villámgyorsan a fotós közelébe lendült, hogy kiharapjon belőle egy pofányit. Aldecoa szerencséjére csupán az 1300 dolláros dSLR gépét és a rácsavart objektívet tudta megszerezni az állat. A fotós egyébként maga is a farmon dolgozik és hobbija a hüllők fényképezése. A kis híján szerencsétlenségbe torkolló fotózáskor nem egész fél méterre a víztől állította fel állványát és a fotómasináját.

aldecoa1.jpg

„Az aligátorok elindultak a kamera felé és egyre csak közeledtek, majd az egyikük elkapta a gépet. Bár még elértem az állványt, de az állat azt kicsavarta a kezemből. Pápá, fényképezőgép!” – mondta Aldecoa egy telefonos interjú során. Másnap többedmagával visszatért a helyszínre, hogy a fotós felszerelés után kutasson, de hiába, a dSLR, a vaku, az objektív és az állvány – úgy tűnt – örökre odaveszett.

Nyolc hónappal később a farm egyik munkatársa arra lett figyelmes, hogy az egyik hüllő valamit húz maga után a lábával. Mint kiderült, az a valami az elveszettnek hitt fényképezőgép volt, s szerencsére, ezúttal sikerült is azt visszaszerezni. Miután értesítették Mario Aldecoát, hogy előkerült a gépe, a hobbifotós nagy örömmel vette újra kézbe az azóta igen komolyan megviselt készüléket.

aldecoa2.jpg

Eltűnése előtt a masina még készített hat hosszú záridős felvételt, de a tulaj biztos volt benne, hogy ezek odavesztek a „vassal” együtt, mivel a gép és a memóriakártya részlege is tele volt homokkal. Meglepő módon, egy kiadós takarítás után azonban sikerült életre kelteni a kártyát és így előkerültek róla a fotók is. „Azt megtanultam az esetből, hogy soha ne bízzam el magam, ha ezekkel az állatokkal dolgozom. Közel merészkedhetsz hozzájuk egy bizonyos távolságig, ha érted a viselkedésüket, de mindig maradj éber! Azt hiszem, itt rontottam el akkoriban.” – mondta Aldecoa. (Forrás: grindtv.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.