Ez kell neked: Triggertrap Redsnap moduláris kioldó

A kickstarter.com kalapozó oldalon egy újabb, ám ezúttal roppant ötletes és praktikus, valamint moduláris kioldó szett látható, amivel szinte tetszőleges módon lehet kioldani a fényképezőgépet. A fejlesztés alatt álló, két darab cerzuaelemmel működő Triggertrap Redsnap használata roppant egyszerű, csupán egy vezetékkel kell összekötni a fotómasinával; azt pedig, hogy épp melyik moduláris egységet használjuk (hangérzékelő, infravörös és lézer fénycsapda), az teljesen a témától függ. Ráadásul három kimenettel rendelkezik az eszköz, így akár három fényképezőt vezérelhetünk vele.

triggertrap1.jpg

A Redsnap sebességére jellemző, hogy akár egy puskalövedéket is lekaphatunk vele, persze, ha a többi tényező is stimmel (megvilágítás, megfelelő kompozíció stb.). Ja, még valami: a cuccos természetesen kompatibilis a Triggertrap Mobile App alkalmazással, amely megvásárolható iOS és Android operációs rendszerek alá. De ez még mindig nem minden: a Redsnap rendelkezik USB aljzattal, amin keresztül tölthető az eszköz, de akár egy új firmware-t is ezen keresztül telepíthetünk rá.

triggertrap1-laser.jpg

A Triggertrap Redsnap rendelkezik time lapse, time warp, HDR és Star Trail (csillagsáv) üzemmódokkal is, így nem csak a különféle érzékelőkkel való kioldásra tervezték, hanem a kreatív fotózás szerelmeseinek is nagyszerű játékszere lehet majd a termék. Apropó szenzorok: soroljuk csak fel még egyszer, milyen érzékelőkkel állíthatjuk össze saját rendszerünket:

  • Nagysebességű lézer szenzor: sebességére jellemző, hogy reakcióideje 60 mikro szekundum alatt van, tehát ennyi idő telik el a sugár megszakítása és a fényképezőgép kioldása között. Mit jelent ez? Egy átlagos sebességű puskalövedék ennyi idő alatt körülbelül 24 mm-t tesz meg. És itt nem egy buta eszközről van szó, hiszen a kioldás pillanatában lekapcsolja magát a szenzor, hogy a felvételeken ne legyen rajta maga a lézersugár.
  • Nagysebességű hangszenzor: segítségével például szétpukkanó léggömböket örökíthetünk meg, ahogyan telt pocakjukból kirobban a levegő, de akár üvegek törését is lencsevégre kaphatjuk, aminek köszönhetően akár a törésvonalakat is elemezhetjük (de bulinak sem utolsó a kalapáccsal nekiesni egy kólásüvegnek).
  • Nagysebességű fényérzékelő: próbáltál már villámot fotózni? Akkor bizonyára tisztában vagy vele, hogy a megfelelő kiegészítő nélkül rettenetes türelemjáték az egész. Beállítod a gépet hosszú expozíciós időre, aztán vagy lesz az alatt villámlás, vagy nem. Erre nyújt megoldást a fénycsapda, ami érzékeli például a villámlást és akkor oldja ki a gépedet, amikor kell. Soha többé nem maradsz le a fotósversenyekről 🙂
  • Passzív infravörös szenzor: hasonlóan működik, mint a lakásvédelmi infrás érzékelők. Amint mozgást érzékel – katt – máris kioldja a masinádat. Ideális erdőben, ahol vadakról készíthetünk érdekes állatportrékat.

És a legszebb az egészben, hogy a fent felsorolt érzékelőket akár együttesen is lehet használni – ezért is moduláris a Triggertrap Redsnap. Nos, a kickstarter.com oldalon 50 000 font volt a kitűzött cél, de jelenleg már 100 000 fölött jár a számláló, pedig még 27 nap van hátra a gyűjtés időtartamából! Alábbi ábrán látható, hogy adott támogatásért mit kapunk cserébe (bővebb információért és klassz szemléltetővideókért látogass el te is a fejlesztők termékének oldalára!):

triggertrap2.png

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.