Megjelent a Nikon CaptureNX és a ViewNX legújabb változata

Megjelent és már le is tölthető a Nikon CaptreNX 2.4.5-ös és a ViewNX 2.8.2-es verziója, melyek immár támogatják a D5300 és a Df dSLR fényképezőgépek nyers fájljait. Míg a ViewNX csak a két említett gép képállományainak támogatásával bővült, addig a CaptureNX-ben némi fejlesztést is megejtettek a mérnökök. Konkrétan alábbiakról van szó (idézet a Nikon magyar nyelvű weboldaláról):

nikon_logo.jpg

„Az Edit List (Szerkesztési lista) paletta Develop (Előhívás) részének Camera Settings (Fényképezőgép-beállítások) pontjában szereplő Noise Reduction (Zajcsökkentés) elemben található Better Quality 2012 (Jobb minőség 2012) opció helyére a Better Quality 2013 (Jobb minőség 2013) opció került.
Ettől a verziótól kezdve az Intensity (Erősség) és a Sharpness (Élesség) beállítás a Luminance (Fényerősség) és a Color (Szín) esetében külön-külön módosítható. Ennek eredményeképp változhat a zajcsökkentés módosításának hatása azoknál a képeknél, amelyekre a Better Quality 2012 (Jobb minőség 2012) a Capture NX 2 2.4.4 vagy korábbi verziójában lett alkalmazva, majd a Capture NX 2 2.4.5 verziójában lettek megnyitva.”

A ViewNX frissítése innen, a CaptureNX-é pedig innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.