Új: Canon PowerShot G1 X Mark II

Univerzálisan használható, nagyszenzoros csúcskompaktot tett le elénk a Canon ma reggel. A Canon a PowerShot G1 X „óriásszenzoros” csúcskompaktjának második kiadásával kopogtatott ma reggel, amely számos olyan továbbfejlesztést és újítást tartalmaz, ami már-már más, cserélhető objektíves rendszerkompakt felé kacsintgató vásárlójelölt fejét csavarhatja el. A PowerShot G1 X Mark II kecsesebb, kisebb váztestet kapott, elmaradt az amúgy sem túl nagy becsben tartott optikai kereső (ehelyett elektronikus kompozíciós segédet csatlakoztathatunk a masinához), de ami talán a legfontosabb, hogy egy teljesen áttervezett, ekvivalens 24-120 milliméteres gyújtótávolsági tartományt lefedő, stabilizált optika került a szenzor elé, aminek a kezdő fényértékei a korábbihoz képest sokat javultak: immár F2.0-3.9 értékekről indulhat a rekeszelés.

g1x2front.jpg

Ha már említettük a képérzékelőt: a PowerShot G1 X Mark II-ben egy 13 MP-es, 1,5”-os (azaz 18,7 x 14 mm-es) CMOS lapka teljesíti a rárótt feladatkört. A gyors és hatékony képalkotásért a gyártó legújabb képprocesszora, a DiG!C 6 felel, aminek hála 14-bites RAW fájlokat is menthetünk a JPEG mellé. A készülék érzékenységi tartománya ISO 100-12 800 közé esik; a választható képarányok a natív 4:3 mellett az 1:1, az 5:4 és a klasszikus 3:2. A PowerShot G1 X Mk II AF rendszere kontrasztérzékeléses, és összesen 31 AF mezővel rendelkezik. A fényképezőgép hátoldalán egy érintésérzékeny 3”-os kijelző található, amely dönthető és 1,04 millió képpontos felbontással bír.

g1x2back.jpg

Aki jobban szereti a komponáláshoz a keresőt, annak lehetősége van a Canon 100%-os képfedésű, 2,36 millió képpontot felvonultató egységét használni, amit azonban opcionálisan lehet a fotómasinához megvásárolni. A PowerShot G1 X Mk II rendelkezik beépített villanóval, de a vakusaruba a gyártó bármelyik rendszervakuja becsúsztatható. Az SD, SDHC és SDXC memóriakártyákkal kompatibilis gép mozgóképeket is képes felvenni, itt azonban az 1920 x 1080 @ 30p a maximum, amit MPEG-4, H.264 konténerbe és tömörítési eljárással ment a rendszer.

g1x2lcd.jpg

A Canon PowerShot G1 X Mark II a kor elvárásainak megfelelően vezeték nélküli modulokkal is fel lett vértezve, így a termék a WiFi és az NFC segítségével a drótmentes fájlmásolás mellett távvezérelhető is egyben (iOS, Android okostelefonnal és/vagy táblagéppel összepárosítva). Akinek a gyárilag felcsavarozott markolat túl pici lenne, az választhatja az opcionálisan megszerezhető nagyobbat is. A Canon legújabb csúcskompaktját áprilisban vásárolhatjuk meg 800 dollárnak megfelelő összegért.

g1x2evf_sm.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...