Így „polírozzák a bohócot” a Leicánál

A Leica T tükör nélküli rendszerkompakt fényképezőgépet tegnap jelentették be. A készüléket (illetve a vázat) az elmondások szerint egy alumíniumtömbből marják ki a gyártás során, amit aztán precíz német kezek addig políroznak, míg a légy pofára nem esik a termék felületén. A Leica T type 701 polírozását egy (vélhetően a marketing osztályról elszabadult) 44 perces kisfilmben mutatják be az érdeklődőknek. Fehér köpeny, fehér kesztyű, alapos, megfontolt csiszolgatás, gyakori csiszolópapír-csere és komor, fémrügyezést nem tűrő tekintet a munkavégzőtől – röviden így lehetne összefoglalni azt, amit ez alatt a bő 44 perc alatt láthatunk. Bele se merek gondolni, mit érezhet a filmben szereplő fiatalember, amikor átveszi reggel nyolckor az aznapi, csiszolásra váró adagot. Meg számoljunk csak egy kicsit: 44 perc csiszolgatás, polírozás és csinosítgatás egy gépre, plusz az összeszerelés – igaz, nem tömegcikk, de egy nagyobb rendelés beesésekor azért nem ártana dupla adag kávéval és valami ütemes zenével megtámogatni a szerelőbrigádot, mert így, ilyen tempó mellett két gép/nap lehet a teljesítmény.

keica.jpg

A Leica T evolúciója alumíniumtömbből késztermékké

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Óh! És akkor elvesztek az eddigi kommentjeink, tiszta lappal indulunk, magyarán Fejetlen Bárd többé nem hivatkozhat a régebbi hozzászólásaimra, amennyiben hanyatló szellemi képességeimre óhajt rávilágítani? Csodás.

 • Robin_OS

  Nekem kicsit kamugyanús. Mert ha ennyi csiszolást igényel olyan helyen ahol látszólag sík felület van, akkor viszont a marógépük gagyi, vagy tavalyi szárat használnak. Inkább cserélgetnék minden gépnél a marófejet, azt jobban elhinném. Csak az nem lenne ennyire izgalmas. 😀

  • mlzphoto

   ez kamuvideó, avagy poénvideó 🙂

   • Robin_OS

    Ja, akkor ez csak nekem nem esett le?! 😀