Probléma merült fel a Nikon D810-zel

Úgy tűnik, apró probléma keseríti meg a Nikon legújabb tükörreflexes fényképezőgépének, a D810-nek tulajdonosait. Idézem a Nikon magyar nyelvű honlapján található leírsát a jelenségről:

D810_front.high

„A Nikon D810 digitális SLR fényképezőgép egyes felhasználóitól azt a visszajelzést kaptuk, hogy a hosszú expozícióval, illetve az 1,2× (30×20) képterület-beállítással készített képeken néha fényes pontok láthatók.”

Az érintett termékek beazonosítása

Annak ellenőrzéséhez, hogy fényképezőgépét érinti-e a hiba, kattintson alább Az érintett termékek sorozatszámai gombra, majd az utasításnak megfelelően adja meg D810 fényképezőgépe sorozatszámát. Az alkalmazás ellenőrzi, hogy a megadott sorozatszám megtalálható-e az érintett termékek sorozatszámai között. Amennyiben igen, további utasításokat kap. Amennyiben a megadott sorozatszám nem szerepel az érintett termékek sorozatszámai között, a fényképezőgépet a továbbiakban is nyugodtan használhatja.”

Az érintett termékek javítása

Ha D810 fényképezőgépét érinti a hiba, lépjen kapcsolatba a legközelebbi Nikon szervizközponttal. A központ a hiba kiküszöbölése érdekében javításra beveszi a gépet, módosítják a képérzékelő egyes beállítási értékeit, és frissítik a fényképezőgép firmware-ét. A szervizelés eredményeképp a hosszú expozícióval, illetve az 1,2× (30×20), Image area (Képterület) beállítással készített fényképeken csökkenni fog a fényes pontok előfordulása. Mivel a D810 nagyobb felbontást és képélességet kínál, a szervizelés után is valószínűbb a fényes pontok előfordulása a 30 másodpercnél hosszabb expozícióval készített fényképeken, mint a korábbi típusokkal, hasonló expozíció mellett készített felvételeken. Ha a fényes pontokat továbbra is észleli, azok előfordulásának valószínűsége még tovább csökkenthető, ha a D810 Long exposure NR (Hosszú expozíció zajcsökkentés) beállításánál az On (Be) értéket választja. További részleteket a fényképezőgéphez kapott használati útmutató 124. és 299. oldalán talál.”

Akinek Nikon D810 típusú fényképezőgépe van, az ezen a linken ellenőrizheti, hogy gépe érintett-e a kérdésben. Bővebb információval a Nikon hivatalos oldala rendelkezik.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...