A nap képe: „Na, így kell egy 100 éves képet kiszínezni!”

Körülbelül 1905 környékén készülhetett az a fotó, amin strandolókat láthatunk a New Jersey Atlantic City partján. Anno még nem volt divat a string-tanga, de a monokini sem – általában teljes testet fedő, „tengerész-kék” öltözékekben fürdőztek az emberek. A fotót Sanna Dullway színezte ki mesterien; ha nem tudnánk róla, hogy majd’ 100 év telt el azóta, azt hinnénk, a képen látható személyek csupán egy maskara kedvéért öltötték magukra dédszüleik gúnyáit. (Forrás: twistedswifter.com)

colorized-beach-photo-1905-atlantic-city-new-jersey-sanna-dullaway

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • vp

  Ezt ma már bárki meg tudja csinálni erre kitalált célszoftverrel, félóra alatt

  • Graf Almassy

   Hajrá, válassz egy hasonló fotót, színezd ki. Könnyítésként nem kell a fél órához ragaszkodni. Lássuk mire vagy képes! 🙂

   • vp

    Szerintem nézz körül a neten…. nem kell hozzá félóra, és képben leszel 🙂

    • Graf Almassy

     Ne beszélj mellé, színezz ki egy fekete-fehér fotót. Nem kell körülnéznem, mert többször is csináltam már ilyet. Itt van ez, még csak nehéznek sem nevezném: http://images.photo-visible.com/photo_public/2009/5/800/800_414.jpg Meglátjuk mennyire lesz természetes és hiteles. Szájhős.

     • vp

      Nincs még 150 éve, amikor az emberek meg voltak arról győződve, hogy
      levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet… hogy a mozgófilm érdekes találmány,
      de soha nem lesz gyakorlati haszna. Kétszáz éve azt hitték, hogy az utasok meg fognak őrülni a “vasparipa”, a vonat látványától, és megfulladnak rajta a nagy sebesség miatt. Még korábban Napóleon elzavarta a gőzhajó kiötlőjét azzal, hogy találmánya értelmetlen, így a feltaláló Amerikában lett
      nagyon sikeres ember.

      Szóval az igazságnak nincs szüksége védelemre,
      megvédi ő saját magát, a technikai haladás pedig felülír korábbi hiedelmeket. De úgy gondolom, hogy neked nem a tények fontosak, hanem hogy igazad legyen. Hát legyen igazad, nekem ez nem lényeges. A tényeken nem változtat az, hogy kik és mit gondolnak róla, ugye ezt már Shakespeare is megfogalmazta.

      Nem kételkedem a színezgetési képességeidben, bár a modorod volna annyira árnyalt, mint a tónusaid… 🙂

      Szóval ha legközelebb színezgetés helyett beiratkozol egy illemtanárhoz egy gyorstalpalóra, az vélhetőleg sokat fog javítani ezen az aránytalanságon 🙂

     • Graf Almassy

      Hosszasan rizsázol irreleváns dolgokról, de továbbra sem látom, hogy hajlandó vagy alátámasztani az állításod. A mellébeszélés az nagyon megy.

      Én két évig dolgoztam egy olyan projekten, melyben 80 évnél idősebb filmhíradó részleteket újítottunk fel és színeztünk digitálisan. Még a számos automatizáció mellett is sok rutinra volt szükség, hogy csak megközelítsük azt a tempót amiről te itt beszélsz.

      De te jobban tudod mindenkinél, hiszen láttál már neten egy csomó leírást meg felgyorsított speed painting videót.

     • vp

      Örülök a képességeidnek és a rutinodnak 🙂