Határozott !NEM! az internetadó BÁRMILYEN formájára!

Soha, semmilyen formában nem politizálok, ez nálam elvi kérdés, azonban most olyan ostobaságot találtak ki a politikusok, amivel MINDENKINEK mérhetetlen kárt okoznának: az internetadót. Az eredeti „ötlet” szerint gigabájtonként 150 forintot kellene fizetni adóként, azonban tegnap óta már többször módosult ez a badarság, többféle elképzelésről lehet hallani. Egy közös mindegyikben: NEM SZABAD engednünk, hogy megvalósítsák! Se a 150 Ft / GB, se a havi 1000 Ft / fő, se az akár csak 1 Ft / Fő / Év nem jöhet szóba! Ha ugyanis _bármilyen_ mértékű internetadót sikerül bevezetnie a hatalomnak, akkor azt később tetszőlegesen módosíthatja, bővítheti, kiterjesztheti! Nem hagyhatjuk, hogy bárkinek is fizetnie kelljen az internetes adatforgalomért – legyen szó mobilnetről, vagy vezetékes internetelérésről! Semmiféle kompromisszumba nem szabad belemenni!

Ha az internetadó megvalósul, rengeteg weboldal szűnhet, szűnik meg, és az eddig nagy nehezen felépült online élet pedig pillanatok alatt visszaeshet az 1990-es évekbeli szintre, amikor még betárcsázós eléréssel küzdöttünk minden egyes kilobájtért. Az internet leépülésével a társadalmi, a kulturális, de a gazdasági élet is erősen leépül, visszafejlődik, elgyengül. Több tízezer ember állása szűnhet meg egyik napról a másikra!

Kedves olvasóim, követőim, kérlek benneteket, hogy NE engedjétek az internetadó BÁRMILYEN formájának megvalósítását! Ahol és ahogyan csak lehet küzdjünk együtt, összefogva a szabad internetért! Köszönöm a figyelmet!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • osszaki

  Hihetetlen, hogy ennek bevezetése ilyen szintig eljutott. Hogy senki nem mondta azt, hogy gyerekek! Ezt tényleg be akarjuk vezetni? Ha csak youtube-ot néz az ember, HD-ban, már az is elég szépen pörgeti a biteket, és akkor a FHD-ról, 4K-ról nem is beszéltünk. Adatforgalom utáni adó egyenlő lenne a totális internet-felhasználó irtással. Én 1-1 event után 10+ gigát pakolok fel youtube-ra. Bár ez nem havi szinten megy, de elég feltölteni, nem abba belegondolni, hogy mennyibe kerül. Az még továbbra is vicc, hogy olyan csomagokat adnak, hogy 10mbit le, 1 meg fel. És ez az adónem nem igazán szorgalmazza a 2018/20 -ig mindenhol szélessávú internet lesz nyilatkozatot. Arról nem is beszélve, hogy az interneten én választom meg mit nézek és nem a totális elhülyülést elősegítő tv-t kell néznem.

  • mlzphoto

   dettó. egy-egy sajtóesemény, egy kiállítás, egy videós bemutató és máris generálnék pluszkiadást.

 • Kavita

  http://index.hu/tech/2014/10/18/10_gigabites_internet_epul_del-koreaban/

  Idézek a cikkből, az utolsó mondatban van egy fontos dolog. Ezeknek az agyonművel f@szkalapoknak ideje lenne elgondolkodniuk a fejlődést illetően és azt hogy merre is akarunk menni. Talán míg tömik saját zsebüket ezek a harácsóló seggarcuak, végig gondolhatnák ezt : ” Az SK Broadband netszolgáltató 10 Gbps-es hálózatán
  pislogni sem lesz időd, amíg letöltöd az esti filmet.
  Az állandóan növelt hálózati sebesség nemcsak a lakosságnak jó, de elősegítette a dél-koreai technológiai cégek, például a Samsung és az LG fejlődését is, és ennek is szerepe volt abban, hogy meg tudtak erősödni a világpiacon.”

  • mlzphoto

   ez nekik nem számít. mindenki csak az orra végégi lát, hogy tele legyen a zsebe – az, hogy utána már a saját gyerekének sem lesz boldog élete, az lényegtelen.

 • Duruzsló

  Szerintem is arcátlanság az internetadó! Ráadásul áfa köteles szolgáltatás. Ez gyakorlatilag maffiabűnüzés ötlet szintjén is!

 • Kedves Magyarországra szakadt nemzettársaim! Tudjátok, hogy mi, erdélyi magyarok megveszekedett nemzetioldal-hívők vagyunk, hiszen a legutolsó parlamenti választáson is 95%-os arányban szavaztunk a Fideszre. Így számunkra a Fidesz minden döntése szent, hiszen tudjuk, hogy a Nemzet határon túl átíveléséért dolgoznak éjt nappá téve a rezsim hű szolgái.

  De ha tényleg úgy érzitek, hogy ez a szimbolikus 150 forint (ennyiért egy gyagyisört, ha kapsz) épp akkora megterhelés számotokra az Ügy magasztosságához képest, örömest támogatunk titeket, határon túl ragadt szegény rokonokat fölös gigabájtjainkkal meg egyebekkel:

  http://t-rex.egologo.transindex.ro/?p=4860

  • Csigiricsá

   Nekem sem kenyerem a politika, de Kesztió kivitt az észből!!!

   Kedves Kesztió!

   Igen sajnos ilyen országban élünk, ahol 150ft-ért is sírunk(ami még lehet több is!!!)! Egyrészt, mert már egy alapból megadóztatott szolgáltatásért plusz még egy adót fizetünk!
   Másrészt épp elég pénzt költ az állam a mi általunk kitermelt pénzből a “Nemzet határon túl átíveléséért”!!!!
   Az itteni magyar ember ezekből a súlyos adókból nem sok pénzt lát! Azért nem dolgozik az állam éjt nappallá téve, hogy itthon tartsa hazánk fiait, ifjait!
   Azon viszont tényleg dolgozik, hogy a kint rekedt, határon túli “honfitársainkat”(bár ezek után téged nem tekintelek annak) 95%-ban meg hülyítse!
   Amíg nem ide fizeted a kereseted után az adót és egyéb járulékokat, addig nem is engednélek szavazni! Mert a munka miatt Nemzet határon túlra szakadt magyarokat bünteti a magyar állam csak azért, mert egy élhetőbb életet akarnak! Ha ti is egy élhetőbb országba szeretnétek élni nem a határokat kell tágítani! Hanem ide kell jönni és élni! Lehet adót, járulékokat fizetni. Lehet szavazni egy jobb élhetőbb országért!!!
   Vegyétek már észre “Nemzet határon túliak”, hogy nem vagytok mások, mint szavazó tábor!!!
   Xarra sem keletek a kormánynak csak a cetlin ikszelni!
   Remélem mikor nálatok lesz valami nevetségesnek tűnő sarc, akkor is majd ilyen vidámak lesztek és nem fogtok megsértődni, amikor gúnyt űzünk belőletek! 🙂
   De persze titeket nem szabad bántani, mert szerencsétlen Nemzet határon túl ragadt “Magyarok” vagytok! De mint az általad csatolt LINK is igazolja, hogy azért szívesen belénk rúgtok!
   Gratulálni tudok! Ha magyarnak vallod magad ne a kormányért legyél úgy oda!
   Hanem a Magyar honfitársaidért!

   Maradok tisztelettel
   Bocs MLZ, de ezt ki kellett írnom magamból!

   • Kedves @Csigiricsá,
    kérlek, nézz utána az ‘irónia’ szócikknek (akár a wikipédián is megtalálhatod).
    Utána pedig olvasd újra, ezúttal figyelmesen a hozzászólásomat…

 • SnowmanX11

  Aha! Újabb jó ötlet egy agyament talpnyalótól! Apróságokat kérdeznék ezzel kapcsolatban… Hallottak-e eme túlművelt barmok az internet penetrációról szóló nem csak EUs, de Gxx országok direktíváiról? Hallottak már free wifi-ről, amit sok cég (pl MÁV) nyújt? Annak mind fakereszt, ha ezt bevezetik. Digitális oktatás? Majd pendrive-ról??? Vagy hogy? Távoktatás? Részt veszek páron. A tananyag (előadás) streamelésért is fizessek? Tartalom feltöltéséért fizessek? Már teljesen értelmetlen volt az Artist Just(se) által kiokumlált média adó is! Miért gondolják, hogy minden hordozón illegális tartalom van? A fotósok nagy többsége az SD kártyát nem erre használja, akkor miért fizet utána adót? Most még a net forgalomért is fizessek? Most értek meg végleg meg arra, hogy elhúzzanak végre! Nem elég, hogy lopnak, hazudnak folyamtosan, de még ehhez is hülyék???

 • Ó, bárcsak fogadtam volna egy GH4 + Nocticron 42,5/1,2 kombóba, hogy ma valaki le fog kormányrajongózni @mlzphoto:disqus oldalán! 😀

  • kavita

   :)))
   pedig aki követ téged tudhatná hogy pana/oly felkent pap vagy és orbán ellentáborának egyik szószólója.

 • lenkar

  Nem is tudom, milyen jelzővel lehetne jellemezni ezeket a – vezessünk
  be valami új adót ötletbörzéken résztvevő – honatyákat. Én nem vagyok agyonművelve,
  mint „okos” vezetői kis hazánknak, de úgy gondolom, hogy bármiféle adónem
  előterjesztése előtt hatástanulmányt kellene készíteni annak gazdasági, társadalmi
  és kulturális hatásairól rövid és hosszútávon is. Kíváncsi lennék, hogy hány új
  adó bevezetésénél történt ilyen. Az meg biztos véletlen, hogy nem az önkormányzati
  választások előtt egy héttel, hanem utána nyögtek be egy ilyen – sokaknál kiveri
  a biztosítékot – adójavaslatot. Ráadásul a szokásos hülyének néznek minket
  módon, hogy a szolgáltatókat adóztatjuk, amit természetesen majd a fogyasztó
  fizet meg, de a hülyéje majd nem a kormányt szidja érte, hanem a szolgáltatóját.

 • Idáig mindenen tudtam ‘nevetni’… A baleset/telekom/etanol jövedéki/népegészségügyi/nternetadón egyre kevésbé megy…
  Valamire kivetett adó az én szememben az, amit arra a területre fordítanak. De ezek _nem_ azok, csak színtiszta lenyúlások. És mennyien tapsolnak boldogan ezekhez 🙁