Így fest egy 1,6 milliárd forintos fénykép

Peter Lik egy igen szerencsés fotós, ugyanis „Phantom” névre keresztelt fotóját sikerült 6,5 millió dollárért értékesítenie, ami mai árfolyamon körülbelül 1,6 milliárd forintnak felel meg. Ezzel az összeggel rekordot is döntött: jelenleg ez a felvétel viseli a világ legdrágább fényképe címet. De Peter Lik nem csak ezt az egy képet adta el, hanem az „Illusion” (2,4 millió dollárért) és az „Eternal Moods” (1,1 millió dollár) címűt egyaránt. Ezzel a kereken 10 millió dolláros üzlettel Lik művei bekerültek a „20 legdrágább fénykép” listájának élbolyába. A nevét már korábban is megtalálhattuk ebben a felsorolásban, ugyanis a „One” című képe már szerepelt ott kereken 1 millió USD-s árával. (Forrás: fstoppers.com)

peter-lik-phantom

Peter Lik „Phantom” című felvétele

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Ajtay Zoltan

  Ugy eljek, hogy nem jovok ra, hogy ez a kep miert jobb fekete-feherben, mint szinesben. Vagy csak nekem hianyoznak a barnas-voroses szinek?

  • lesgolla

   azok ott vannak a tobbi kepen, ezerszeresen tulszaturalva 🙂
   o az amerikai fotosok krokodil danija, meg a kiallitasra is veszko kalapban szakadt farmerben jar mert o ilyen vad megzabolazhatatlan elemi ereju fotos stb-stb… remelem teccikerteni 🙂