Komoly vezérlőszoftver-frissítés előtt áll a Samsung NX1

Nem tudom, mi történik a gyártókkal, de azt hiszem, végre felfogták, hogy az ügyfélszerzés és megtartás nem merül ki annyiban, hogy x havonta új terméket teszek le eléjük, hanem hogy foglalkozom velük az után is, hogy megvásárolták a portékámat. Persze, azért nem kell megsajnálni egyik jómadarat sem, nem a két szép szemünkért dolgoznak, nyugi 🙂 Mivel egy gyártó profitorientált, ezért egyre jobban magához kell kötnie az ügyfeleket, vásárlókat, hogy azok a közeli és távoli jövőben se más termékeit válasszák. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy törődjenek a már eladott gépekkel, azaz időtállóvá tegyék őket (lásd előző poszt). A fényképezőgépeknél a legegyszerűbben ezt úgy lehet megvalósítani, hogy időnként olyan új alapszoftvert adnak ki hozzájuk, amivel újabb funkciókra tehet szert a tulaj.

samsungnx1artsy

A Fuji és a Nikon után a Samsung is a cselekvést választotta, ezért az NX1-hez várható egy komoly frissítés. Persze, jelen esetben ennek a frissítésnek nem csak az időtállóság, hanem az eladhatóság növelése is a célja, ugyanis a Samsung nem titkolt szándéka a piaci részesedésének radikális növelése. Ehhez pedig az kell, hogy az emberek megismerjék és megkedveljék az NX1-et. A pletyka szerint hamarosan annyi újdonság érkezik a szoftverfrissítéssel, ami csak egy A4-es lapra fér ki! A mirrorlessrumors.com oldalon olvasható a teljes lista, amiből a fontosabb pontokat kiragadtam:

  • Mozgóképkészítéssel összefüggő újítások: mikrofon jelszintje felvétel közben is állítható, ISO értéke is állítható eközben, „Pro Quality” minőségi beállítás választható Full HD-ban, time code HDMI-n keresztül, két új gamma mód (C és D), master fekete-szint kontroll, három világossági tartomány választható (0-255, 16-235 és 16-255), háromféle AF sebesség választható videofelvétel közben, képkocka-lopás videóból stb.
  • Kezelőfelülettel kapcsolatos újítások: AF lock elérhetővé vált videofelvételhez (az AEL gombbal), AF/MF közti váltás videó alatt az AF On gombbal, felcserélhető a Mobile és a Felvétel gomb, valamint az AF On/ és az AEL funkciója, a vezérlőtárcsák iránya felcserélhető stb.
  • Vezeték nélküli szolgáltatások bővülése: Bluetooth Remote, „Quick Transferrel” QVGA felbontású kép küldhető az elkészített nagy képről okoseszközünkre, WiFi-n keresztüli firmware frissítés támogatása stb.
  • Egyéb újdonságok: „Trap Shot” (ha egy mozgó téma bekerül a beállított kereten belülre, a kioldó elműködik), PC-ről távirányítás USB-n a Samsung Remote Studio szoftverrel stb.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...