Ilyen lehet az Apple kaland- és akciókamerája, az iPro

Nem is olyan rég szemfülesek találtak egy érdekes Apple szabadalmat, amely egy kalandkameráról szólt. Ezen felbuzdulva a Curved emberei létrehoztak egy saját koncepciót, aminek az Apple iPro nevet adták. Ez az akciókamera úgy lett kitalálva, hogy szoros együttműködésben lehessen használni vagy egy iPhone-nal, vagy az Apple Watch-csal, ám a legfontosabb funkciók a kamerán is elérhetőek maradtak. Az iPro felépítése egyébként hasonlít az iPhon-éra, sőt, az iPod „szerencsekereke” (Clickwheel), és az Apple Remote Control is megtalálható az eszközön. Ezekkel a kezelőszervekkel lehet váltani álló- és mozgóképkészítés között, illetve be/ki lehet kapcsolni a WiFi-t, a középső nyomógomb pedig a kioldó.

ipro_7

A tervekben szerepel vízálló tok, különböző szerelvények, szerelékek, hogy például sisakra is fel lehessen szerelni az iPro kamerát. A készülék – természetesen – képes 4K felbontású videók felvételére, csepp- és porálló, lesz hozzá stílusos bőrtok és ezeregy más kiegészítő – ha valaha megvalósulna a koncepció. A német fejlesztők honlapján rengeteg termékfotó található, de a srácok készítettek egy videót is, amiben megcsodálhatjuk az iPro részleteit is (lásd a képek alatt).

31 38 39 55 131

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Duruzsló

  Most zuttyant meg a Gopro a tőzsdén. Eső utáni köpönyeg érzés. De fene bánja, majd 2ezerért én is veszek egyet.:) A kialakítása viszont tetszetős.

  • Nátrium-tioszulfát

   Pont annak hatására kezdtek zuhanni a GoPro részvények, hogy kitudódott az Apple sportkamera szabadalmat jegyeztetett be.

 • osszaki

  Nem is tudom. Ebben a formában ez olyan lolka-bolka. 😀 Egy kis lcd sincs amin látnád, hogy mit csinálsz. Mert ha már eksöncam, akkor nem hinném, hogy a tengerben pancsikolva épp nálad az iPhone, vagy az iWatch. A forma addig jó míg kézben fogod, ami egy akciókameránál az egyik legritkább. Felfogatás bajosabbnak tűnik, mint egy GoPronál és ha ilyen lenne, akkor nem sok akku időt adnék neki. Oké, ez egy koncepció, de már a koncepcióterv is (szerintem) bukta.