Vegyes hírek a reggeli kávé mellé

Olympus: még idén egy egyedi fényképezőgép kiadását tervezi a vállalat első fotómasinájának (Semi-Olympus I. 1936) 80-ik születésnapja alkalmából. Arról azonban senki nem tudott érdemi információt nyújtani, hogy konkrétan mit várhatunk. Mr. Ogawa, aki a CP+ szakkiállításon közölte velünk ezt a nagyszerű hírt, nem részletezte a bejelentést.

Veydra: új, videózásra optimalizált m4/3-os objektívet jelentett be a gyártó. A 85 mm T2.2 MFT Cine lencserendszer ekvivalens 170 milliméteres gyújtótávolságot ad, és – így a vállalat szóvivője – nagyszerűen kirajzolja a 4K felbontású videókat. A termék a legjobb minőségű alumíniumból készül, a lencsetagok műanyag helyett üvegből készülnek, többszörös bevonat található rajtuk. A magas minőségi követelmények ellenére a 85 mm T2.2 MFT Cine ára 900 dollárról indul, ami kategóriájában alacsonynak számít. Bővebb információk a Veydra objektívjeiről itt olvashatóak.

Kodak: korábban volt róla szó, hogy a nagy Hollywoodi filmstúdiók megegyeznének a Kodakkal, hogy az analóg kamerákhoz szükséges filmanyag gyártása továbbra is biztosítva legyen. Összesen hat filmstúdió (20th Century Fox, Walt Disney Co., Warner Bros. Entertainment Inc., NBC Universal Inc., Paramount Pictures Corp., és a Sony Pictures) élvezheti továbbra is a Cinefilm „összehasonlíthatatlan teltségét és egyedi textúráit”, ugyanis az egyesség megköttetett, a közeljövőben pedig olyan nagy (várhatóan komoly kasszasikerű) filmeket fognak filmre venni, mint például a Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Mission: Impossible 5, Batman vs Superman – Dawn of Justice, Jurassic World, Ant-Man, Cinderella, Entourage, és Trainwreck. Ezzel az egyességgel a Kodak filmgyártása továbbra is biztosított, a kutatók végre új alapanyagok kikísérletezésére is kapnak elég pénzt. A Cinefilm mellett az analóg fotografálás szerelmesei is örvendhetnek, hiszen számukra is jut a „mellékágból”.

David Alan Harvey: a Magnum és a National Geographic fotósa megmutatja nekünk egy rövidfilmben, hogyan védjük meg fotós felszerelésünket a rablók ellen, íme:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...