A Nikon D5500 tesztje

II. Menürendszer

A D5500 menüjének kialakítása követi a „Nikon standardot” – aki már látott Nikon dSLR menüt, az már ezt is látta. A kijelző bal oldali sávjában hat egymás alá elhelyezett fő menüponttal találkozhatunk, melyek név szerint a „Visszajátszás menü”, a „Fényképezés menü”, az „Egyéni beállítások menü”, a „Beállítás menü”, a „Retusálás menü”, és a „Legutóbbi beállítások”. Minden fő oldal lefelé görgethető aloldalakból áll. Az egész rendszer könnyen áttekinthető, sokféle paraméterhez kapunk hozzáférést, ugyanakkor nincs túlzsúfolva a rendszer, a kezdők sem fognak sikítozó frászt kapni a menütől.

Az „Info” gomb nyomkodására előbújik egy grafikus, piktogramokkal színesített oldal, melyeről az általános információkat olvashatjuk le, mint például a záridőt, a rekeszértéket, az ISO értéket, a kiválasztott fókuszmezőt, az expozíció korrekció mértékét, a hátralévő, még a memóriakártyára férő fotók számát stb.

Az „i” gombra a gyorsmenü bukkan elő, ahol az egyes funkciók paramétereit „ujjrátételezéssel”, azaz bökdöséssel érhetjük el. Az értékeket az érintőfelület segítségével, vagy a kurzorokkal és az oké gombbal tudjuk megváltoztatni.

A Nikon D5500 menürendszere nem hozott semmiféle meglepetést; nagyon tetszett viszont a gyorsmenü, aminek intenzív igénybevétele valóban sokat dobott a gép használatán (nem csak sebességben, hanem kényelemben is). A tapasztalat azt mutatja, hogy mindenképp érdemes használni az érintőfelületet, mert jóval könnyebben és gyorsabban haladhatunk a főmenüben is!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...