Ilyen lehet majd az Apple drónja

A világ óriáscégei, mint például a Google, az Amazon, vagy a Facebook mind szemeznek a drónokkal, hiszen így vagy úgy be lehet vonni őket szolgáltatásaikba. Az Apple egyelőre nem döntötte el, hogy kezd-e valamit ezzel a távirányítható repülő platformmal, de egy dizájner már most megrajzolta, hogyan nézhet ki majd a kaliforniai óriás saját eszköze. Eric Huisman német tervező előrelátó volt, és megalkotta az Apple Quadcoptert, amely egy minimalista, fekete-fehér, afféle – nos, igen – Apple dizájnt követ. De nem csak maga az eszköz 3D-s tervrajza lett nagyon élethű, hanem a prezentáció is, amit Huisman honlapján lehet látni: a „termékfotók” egy az egyben közvetítik az Apple saját termékfotóinak hangulatát.

idrone1

Az Apple ikonikus alma logója a repülő eszköz enyhén ívelt vázának közepére lett helyezve; a fotókon látható, hogy a drónba nem egy, hanem több kamera (4 db) lett „építve”, így egyszerre akár több látómezővel is dolgozhatunk. Hasonlóan egy szokványos kvadkopterhez, az Apple is négy rotorral szállna az égbe, a már említett kamerákkal pedig 4K felbontású mozgóképeket is rögzíthetnénk a legfeljebb 100 MP-es (!) fotók mellett. Természetesen nem maradt ki a stabilizátor sem, így a valósidőben sugárzott képanyag bemozdulásoktól mentesen jelenhetne meg.

idrone2

Egyelőre azonban nincs információ afelől, hogy az Apple valóban szeretne-e saját tervezésű drónt (miért is ne?), de ha igen, akkor érdemes lehet a döntéshozóknak felvenni a kapcsolatot Huismannal, aki sok munkát vehetne le a vállukról. (Forrás: mashable.com)

idrone3

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...