Már hivatalos: itt az új Leica Monochrome!

A Leica M Monochrome (Typ 246) lelke egy új, 24 MP-es full frame, fekete-fehér képet adó képérzékelő. A kizárólag luminancia (világossági) értékeket rögzítő képalkotó rendszer háromszor gyorsabb elődjénél, ráadásul a gyártó 2 GB belső memóriát adományozott a gépnek, így sorozatfelvételi módban akár 30 kép is elfér az átmeneti pufferben (a sorozatfelvételi sebesség kb. 3 kép/mp). Az érzékenységi tartomány ISO 320-25 000 között van, ami a hagyományos, színes képet készítő gépekhez képest némileg furcsa lehet – szerencsére itt a színzajtól nem kell félnie senkinek..

leicam1

A Leica M Monchrome a veszteségesen tömörített JPEG mellett 14-bites DNG formátumban is elmentheti képanyagainkat. A DNG állományok tömörítetlen, illetve veszteségmentesen tömörített állapotban kerülhetnek fel az SD/SDHC/SDXC memóriakártyára. A Leica M Monchrome távmérős fényképezőgép, ezért az élességállítás is a rendszernek megfelelően, manuálisan történik. Fókuszsegédként azonban élőképes módban élkiemelést (focus peaking) használhatunk, ami bizonyos helyzetekben nagyobb mértékben megkönnyítheti az élességállítást.

leicam2

A váz hátoldalára egy 3”-os, 921 600 pixel felbontású, színes kijelző került, amin a fentebb említett élkiemelés nagyon jól látható. Persze, az élőképet ki is nagyíthatjuk, a nagyítás maximuma 10x. A jó képű kijelzőnek a videózásban is fontos szerep jut: a Leica M Monchrome-mal ugyanis nem csak álló-, hanem mozgóképeket is felvehetünk. Persze, egy Leicától ne várjunk műsorsugárzásra alkalmas videót, Full HD felbontás mellett a képfrissítési frekvencia 24/25 fps lehet.

leicam3

A záridő 1/4000-60 mp közt állítható, a legrövidebb vakuszinkron 1/180 mp (HSS vakuhasználat lehetséges megfelelő villanóval), a váz Leica M bajonettes (6-bites jelöléssel); a kereső 0,68-szoros nagyítású (akinek szüksége van rá, az külön vásárolhat elektronikus keresőt is a fényképezőgéphez). A Leica M Monchrome (Typ 246) május közepétől lesz megvásárolható 7250 euróért. Az árban az Adobe Photoshop Lightroom ingyenes példánya is benne van.

A Leica M Monchrome (Typ 246) fontosabb műszaki paraméterei:

Termék megnevezése Leica M Monochrome (Typ 246)
Fényképezőgép jellege távmérős
Bajonett Leica M (6-bites)
Szenzor színszűrő és aluláteresztő szűrő nélküli, fekete-fehér CMOS 24 MP-es felbontással, 23,9 x 35,8 mm-es lapkamérettel
Fájlformátumok JPEG (tömörített és DNG (14-bites, tömörítetlen, vagy veszteségmentesen tömörített)
Beépített memória (puffer) van, 2 GB
Adattárolás SD/SDHC/SDXC formátumó memóriakártyákon
Érzékenységi tartomány ISO 320-25 000
Záridő tartomány 1/4000-60 mp
Kereső optikai kereső 0,68x nagyítással, automatikus parallax kompenzációval
Elektronikus kereső opcionálisan csatlakoztatható
Kijelző 3″-os, 921 600 pixeles felbontással, 16 millió színárnyalat kijelzéssel, 100%-os képfedéssel és 170°-os betekintési szöggel
Zár redőnyzár függőleges mozgással, fém lamellákkal
Sorozatfelvételi sebesség kb. 3 kép/mp
Áramellátás 7,4 Voltos Li-ion akkuval (1800 mAh kapacitással)
Váztest anyaga magnéziumötvözet bronz tető- és fenéklemezzel
Mérete 138,6 x 42 x 80 mm
Tömege 680 gramm

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...