Útnak indul a Microsoft Hyperlapse Pro Preview szoftvere

Tavaly augusztusban már lehetett hallani arról, hogy a Microsoft egy új eljáráson dolgozik, amivel már meglévő felvételeinkből hyperlapse, azaz felgyorsított, stabilizált mozgóképeket készíthetünk. Ma végre letölthetővé is vált az alkalmazás, amivel 2x-25x gyorsításban részesíthetjük videóinkat. A szoftver lépésről lépésre felépítése nagyon leegyszerűsíti a videó készítését, akár teljesen kezdők is pillanatok alatt felépíthetik saját mozifilmjüket. Az alkalmazás elérhető Android alá ingyenesen, de a preview változat Windows alá is elérhető. Érdemes megemlíteni, hogy hasonló eljáráson már az Instagram is ügyködött egy ideje, ráadásul ők bő fél évvel ezelőtt kiadták saját hyperlapse készítő alkalmazásukat, amiről itt lehet bővebben olvasni.

Elkészítettem én is egy saját kisfilmet, amin a Budai Libegővel tett utamat dolgoztam fel. Persze, a szoftver screenshotjait sem tartom vissza (a képek alatt a film):

mhh01

Az első képernyőn létező projektet nyithatunk meg, vagy újat hozhatunk létre

mhh02

A második képen az importált videót láthatjuk

mhh03

A harmadik oldalon a kimeneti videó beállításait találjuk. Ha a szoftver részéről ismeretlen kamerával vettük fel a videót, akkor a “fejlett” beállítások nem elérhetőek. Nem tudni, hogy a legördülő menüt uraló GoPro Hero kamerákon kívül fog e bővülni a támogatott eszközök halmaza. A lejátszási sebességet 2-25x közti értékre állíthatjuk, megadhatjuk a szoftvernek, hogy hova mentse a fájlt, illetve milyen felbontásban és milyen képváltási frekvenciával játssza azt majd le.

mhh04

A gép dolgozik, az alkotó pihen közben

mhh05

És kész!

cpuusage

A szoftver használja az összes CPU magot és a virtuális magok sem unatkoznak, de a processzor terheltsége 33-60% között ingadozott csupán

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...