A kutya pulzusszáma vezérli ennek a fotós nyakörvnek a kioldóját

Általában olyan témákat, helyzeteket fotózunk, melyek valahol megérintenek bennünket érzelmileg. A Nikon most egy olyan kiegészítővel jelentkezett, amely lehetővé teszi legjobb barátunknak, a kutyának is, hogy „ő is lefotózhassa” a számára legfontosabb pillanatokat. Az köztudott, hogy az erős érzelmek megnövelik a pulzusszámot, és a kutyusoknál is megfigyelhető ugyanez a jelenség. Kézenfekvő volt tehát a megoldás: egy olyan kioldót kellett megépíteni, amely képes az állat szívverését monitorozni, és a rácsatlakoztatott fényképezőgépet a megfelelő pillanatban kioldani.

heartography1

A projekt a „Heartography” névre hallgat, melynek keretein belül létre is jött az az adapter, amely a nyakörvre fűzve helyet kínál egy kompakt fényképezőgépnek. A speciális eszköz egyik oldalán a pulzusmérő, a másikon pedig a fényképezőgépnek kialakított tok található. Utóbbit egy OLED kijelzővel is elláttak, ami az aktuális pulzusszámot jelzi a gazdi felé. A kis kijelző melletti gombokkal kiválaszthatjuk, hogy milyen pulzusszám mellett szeretnénk, ha a nyakörv elműködtetné a fotómasinát.

heartography2 heartography2a heartography2b heartography3

A Nikon szakemberei egy Grizzler nevű ebbel tesztelték az eszközt nagy sikerrel: a lenti képeken látható, mi hozza igazán izgalomba a kutyát. További információkat a projekt weboldalán szerezhetünk. (Forrás: petapixel.com)

ezt1 ezt2 ezt3 ezt4

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...