Vége: az Adobe lelövi a Photoshop Touch mobil alkalmazását

Nem volt ideje megvénülni a mobil eszközökre szánt Adobe Photoshop Touch-nak, ugyanis a döntéshozók május 28-tól leveszik az alkalmazást az online boltok polcairól. A 2012 februárjában útjára indított szoftver iOS és Android operációs rendszerek alá volt elérhető. Az értékesítés leállítása után a korábban megvásárolt példányok – természetesen – tovább használhatóak maradnak, azonban az Adobe a jövőben semmiféle támogatást, fejlesztést, frissítést nem tervez.

pstouch1

Ez persze nem jelenti azt, hogy az érintőképernyős okoseszközök képfeldolgozó szoftver nélkül maradnának: az Adobe szóvivője azt nyilatkozta, hogy az egy nagy, mindent átfogó alkalmazás helyett sokkal inkább az alapvető feladatokra specializált appokra szeretnének koncentrálni. Jelenleg versenyben van az Adobe Mix (egyszerű képszerkesztés), az Adobe Sketch (rajzolás), az Adobe Shape (vektorgrafika) és az Adobe Brush (egyedi ecsetek), melyek az igények kielégítésére törekszenek.

Az Adobe szoftvermérnökei azonban egy nagy dobásra is készülnek, aminek „Project Rigel” a kódneve. A „komoly retusmunkákra” is alkalmas alkalmazást év vége felé jelenthetik be.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...