A fotós kilenc alfaja

A DigitalRev TV gárdája egy ötpercesben foglalta össze nekünk az amatőrfotósok kilenc alfaját, hogy a városban, a természetben, vagy épp rendezvényeken járva bárki időben felismerhesse őket, és még időben kereket oldhasson. Rövid, szöveges összefoglalóm alatt megnézhetitek a filmet!

1. A Streetus Togus (a városi fotós): a városi dzsungel csendes, magányos figurája, aki türelmesen vár, figyeli, fürkészi prédáját. Mozdulatlanul áll, s vár – beolvad a környezetébe, majd lecsap.

1streetus_togus

2. A Photographus Bombus (a mindig útba álló fotós): egy-egy adott térség kiemelten fotózott részein él, territoriális viselkedésű, elveszi mások „otthonát”. Amint észleli egy vetélytárs jelenlétét, színre lép és magáévá teszi a helyszínt. Először úgy viselkedik, mintha ignorálná az őshonos, már ott lévő Photographust, majd egyre határozottabban lép fel, míg végül elüldözi ellenfelét.

2photographus_bombus

3. A Gear Whore-us (a kütyüimádó fotós): a Photographus család nehézsúlyú képviselője, erősen páncélozott testfelépítése (a rajta csüngő, több rétegnyi fotós felszerelés akár a puskagolyót is felfogja) elsősorban – meglepő módon – nem az önvédelmet, hanem más fajok tiszteletét hivatott kivívni. Élete során a legfontosabb cél a felszerelés bővítése; a „kütyü megszerzési szindróma” ettől az alfajtól indult el.

3gear_whore-us

4. Az Instagramanus (az Instagram-őrült): vagy jobban ismert nevén a „szelfiző”. Egyre rohamosabban szaporodik világszerte, lassan szinte teljesen kiszorítja az egyéb Photographus alfajokat. Az evolúció során szelfibotot is növesztettek egyes egyedek.

4instagramanus

5. A Hipstagramanus (a hipszter): az Instagramanus igen közeli rokona általában kisebb csoportokban fordul elő, erős szociális kötődésű faj. Gyakran látni olyan helyeken, ahová a Photographus más alfajai nem merészkednek. Viselkedése jócskán eltér a többiekétől.

5hipstagramanus

6. A Touristus (a turista): talán az egyik legérdekesebb alfaja a Photographus családnak. Előfordulása világszerte gyakori, elsősorban az érdekes helyszíneken és azok környékén szokott tevékenykedni. Vándorlása inkonzisztens, egyesek a hideg sarkvidéket, míg mások a Szaharát hódítják meg. Egyesek egyedül, egyesek párban, míg mások csoportokba verődve járják a Földet. Közös vonásuk, hogy olyan témákat fotózni, ami a Photographus faj más alfajai számára teljesen érdektelen

6touristus

7. A Shootus Tittus (a lesifotós): környezetébe olyan ügyesen képes beolvadni, hogy szinte soha nem lehet meglátni elsőre. Képes nagy távolságokból is csapást mérni portréalanyaira, mivel nagy gyújtótávolságú objektíveket használ.

7shootus_tittus

8. A Foodie-Grammus (az ételfotós): bár a Foodie-Grammust kiskorában arra nevelték, hogy ne játsszon az étellel, nagykorúan sokat szórakoznak étellel/itallal, hogy végül lefotózzák „kreálmányukat”.

8foodie_grammus

9. A Yogi-Tog (a gumilábú fotós): a hosszú, vékony végtagú Yogi-Tog ritkán megy ki a terepre játszani, de ha igen, általában olyan táncot ad elő, amitől bárkinek eláll a lélegzete. Bár mozgása elegáns és nemes, még messze nem biztos, hogy sikerül is lefotóznia, amit akar.

9yogi-tog

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...