Atomjaira szedték a Canon EOS 5Ds-t: a gép sokat fejlődött az elődökhöz képest

A lensrentals.com fotós felszerelés online bérbeadásával foglalkozó cég két szakembere, Roger Cicala (aki egyébként a vállalkozás tulajdonosa is egyben) és Aaron Closz nekiestek a vadonatúj Canon EOS 5Ds fényképezőgépnek és – némi költői túlzással – atomjaira szedték. A művelet előtt biztosra vették, hogy hasonló látvány fogja fogadni őket, és hasonló műszaki megoldásokkal állnak majd szemben, mint az EOS 5D Mark III, vagy az EOS 7D Mark II esetében, azonban ahogyan a gép belsejében egyre mélyebbre ástak, egyre több meglepetésre bukkantak.

EOS 5DS Black Beauty 07

„A külvilág már ismerős, így nem sok meglepetés várt ránk, azonban ahogyan haladtunk a gép belseje felé, egy pár igen kellemes meglepetésre bukkantunk.” A szervizesek egyrészt továbbra is örülhetnek a Canon letisztult felépítésének, másrészt olyan részletmegoldásokat találtunk, melyek sokat jelentenek a fényképezőgép egy esetleges szervizelése során: ilyen például az immár külön NYÁK-ra helyezett csatlakozók sora. Ha egy HDMI káballel véletlenül kirántanánk az aljzatot is, már nem kell a teljes alaplapot kicserélni, elég csak egy pici NYÁK-ra költeni. Mindenképp említést érdemel a jócskán megerősített állványmenet a váz alján, aminek vaslemeze vastagabb lett, de a lemez rögzítése is több, hosszabb és erősebb csavarral történik. Az elektronika védelmét szolgáló fémlemezek és szigetelések is egyszerűbben kezelhetőek, hatékonyabban szerelhetőek. Roger Cicala egyedül a bajonetten található, az objektív reteszelésére szolgáló tüskének műanyag lemezkéjét kifogásolta: „Ha ez a kis műanyag lap meglazul, akkor nem lehet levenni a vázról a rácsavart objektívet, de valószínűleg túl borúlátó vagyok, ennek az előfordulási esélye igen kicsi.”.

A szerelésről teljes dokumentáció készült számos érdekes fényképpel. Ezeket a lensrentals.com oldalon lehet megtekinteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...