Bemutatkozik a Vanguard Oslo táskacsaládja

Vanguard Oslo 25BK

Bevallom, nagy híve vagyok a válltáskáknak; számomra – ha például a feleségemmel robogóval indulunk útnak – sokkal praktikusabb megoldást kínálnak fotós cuccaim hordozására, mint a hátizsákok (ráadásul nem izzad be alattuk a hátam, ugye). Annak ellenére, hogy az Oslo 25BK családjának legnagyobb darabja, külsőre igen kicsinek tűnik. Ez nem baj, sőt, előnyt jelent, hiszen a kisebb táska kevesebb helyet igényel, kevésbé zavaróan pattog az ember oldalán, ha viselője épp szaladni kényszerül.

A többféle színkombinációban kapható válltáska – szerintem – feketében a legpraktikusabb. Nem csak a szennyeződés nem látszik meg rajta annyira, hanem kevésbé feltűnő, egy avatatlan szem sima oldaltáskának hiszi. Elején nincs zseb, cserébe a hátoldalára egy méretesebb került, ahol gyárilag az esőköpeny található.

Mint az Oslo 47BY-nál, úgy itt sincs odavarrva ez az esővédelem, így bármikor megszabadulhatunk tőle. A táska mindkét oldalán gumival zárt zseb található. Ezekben kényelmesen elfér egy-egy félliteres ásványvizes palack, vagy egy-egy tízes papír zsebkendő csomag – a lényeg, hogy értéket, értékes tárgyat ide ne rejtsünk, mert könnyen kivehetik, kieshet (mobiltelefont, iratokat belülre).

A táska belseje (itt is) tépőzáras szeparátorokkal van kikockázva: alaphelyzetben középre egy Canon EOS 6D/Nikon D610 méretű váz lazán befér (optika nélkül), míg a fachokba összesen négy objektívet (két kisebb fixet, két normál zoomot) helyezhetünk el. Persze, mindenki igénye szerint alakíthatja a táska belsejét, magasságában akár egy Nikon D4s, vagy egy Canon EOS 1Dx is elfér, hosszában pedig egy 70-200 mm F4 méretű optikát vihetünk magunkkal.

A Vanguard emberei ennél a táskánál is legfeljebb egy 8”-os táblagépnek biztosítanak helyet, de a Lenovóm ide is kényelmesen befért.

A rekesz fedelében található cipzáras zsebbe okostelefon, okmányok mellett memóriakártyák is elférnek; a cipzár kocsija ennél a modellnél is védőfedelet kapott, így nem karcolja meg az esetlegesen alá helyezett fényképezőgép státuszkijelzőjét.

Az Oslo 25BK is vaskos gumi/műanyag lábakon áll, tehát nem kell azonnali beázástól félni, ha pár pillanatra nedves talajra tesszük a motyót.

Jól tapadó, széles vállpántja kényelmes viseletet garantál akár hosszabb használat során is.

A Vanguard Oslo 47BY és az Oslo 25BK – csakúgy, mint a család többi modellje – megvásárolható a Tripont Foto Video Kft. webshopjában. Előbbi bruttó 19 750, míg utóbbi bruttó 14 810 forintért szerezhető meg. A táskák két év garanciával rendelkeznek.

Kisebb városi túrákra ajánlom az Oslo 47BY hátizsákot, míg hétköznapi használatra (akár motorozáshoz is) kedvencem az Oslo 25BK lett!


Oslo 47BY


Oslo 25BK

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...