Ilyen lett az Olympus OM-D E-M10 Mark II

Az OM-D E-M10 Mark II immár az ötödik Olympus váz a digitális OM-ek családjában. Bár a masina külső formavezetése továbbra is a klasszikus irányt követi, a belbecs megfelel a kor legújabb elvárásainak, és ennek fényében ez a belépő-kategóriás készülék is immár a gyártó forradalmi, öttengelyes képstabilizátorát tartalmazza (mozgóképrögzítéskor is használható; a rendszer akár 4 FÉ előnyt kínál). Megújult az elektronikus kereső, ami OLED technológiára épül és itt már 2,36 millió képpontos felbontású. Természetesen van beépített WiFi modul, így okoseszközeinkkel – az Olympus OI.Share ingyenes alkalmazás közreműködésével – nem csak a fájlcserét, hanem a fényképezőgép távvezérlését is megvalósíthatjuk (rekesz, zársebesség, Live Bulb és Live Composite támogatással).

ID: 19490

Mindenképp említendő új szolgáltatásként a 4K time lapse felvételi mód, ami bár nem helyettesítheti teljesen a hiányzó 4K felbontású videofelvételt, de látványos mozgóképeket rögzíthetünk használatával. A készülék lelke továbbra is egy 16 MP-es CMOS szenzor (az Olympus SuperSonic Wave Filter pormentesítő rendszerével megspékelve), aminek gyors kiolvasása 8,5 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességet tesz lehetővé. Összesen 14-féle művészi szűrővel csinosíthatjuk fényképeinket, ha épp nem lenne kedvünk a hosszadalmas utómunkálatokra, vagy egyszerűen csak kreativitásunknak szeretnénk löketet adni.

ID: 19464

Az Olympus OM-D E-M10 Mark II-ben egy 81 mezős AF rendszert találunk, ami követő módban is hatékonyan teszi a dolgát. A fotómasina hátoldalára egy dönthető, 3”-os képátlóval rendelkező, érintésérzékeny kijelző lett felszerelve, amely ujjlenyomat elleni védőréteggel lett bevonva (a kereső használata közben, a kijelzőt megérintve jelölhetjük ki az élességállítás helyét AF mező kijelöléssel). Van beépített villanó, így az E-M10 Mark II már nem igényel külön egységet, ha deríteni szeretnénk például erős ellenfényben. Az újonc – noha teljesen fémből készült – csupán 342 grammot nyom, méretei 119,5 x 83,1 x 46,7 mm, tehát a nem túl nagy, de még jól kezelhető kategóriába tartozik.

ID: 19494

Finombeállítások is rendelkezésre állnak: a Colour Creator színkezelő, illetve a Highlight, Shadow and Aspect Control korrekció funkció által tetszőleges fényviszonyok mellett tökéletes fényképeket lőhetünk. A gyártó az OM-D E-M10 Mark II-vel együtt több kiegészítőt is bemutatott, melyekkel feldobhatjuk a kis masinát: az OM-D Messenger bőrtáska kifejezetten OM-D fényképezőgépekre és objektívekre szabott, kétféle színű bőrből készült, klasszikus városi válltáska, színben és stílusban tökéletesen passzoló vállpánttal; az LC-37C automatikus objektívvédő sapka védi az objektívet, ha éppen nem használjuk és automatikusan nyílik-záródik, amikor a be- (illetve ki-) kapcsoló gombot megnyomjuk, ezáltal sokkal gyorsabb felvételkészítést tesz lehetővé, alaphelyzetből (az objektívvédő sapka az M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel használható); illetve az ECG-3 markolat, amivel a fényképezőgép még biztosabban tartható, különösen nagyobb teleobjektívek használatakor. A gyorskioldó által a markolat pillanatok alatt felhelyezhető, illetve levehető.

ID: 19499

Az Olympus OM-D E-M10 Mark II várhatóan szeptemberben érkezik meg Magyarországra, ára kitben az M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel 259 990 Ft lesz, míg önmagáért a vázért 199 990 forintot kell majd fizetnünk. A készülék feketében illetve ezüstben lesz megvásárolható.

ID: 19409 ID: 19415  ID: 19500 ID: 19450

em10mk2back

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...