Okostelefonnal, kompakt géppel fotózol/videózol? Akkor ez a stabilizátor fog neked kelleni!

Egy német startup cég, a LUUV, két új termékkel robbant be a piacra, miután sikerült összegyűjteniük az első sorozat legyártásához szükséges tőkét egy indiegogo kampányban. A solidLUUV és az ultraLUUV egyaránt háromtengelyes stabilizációt kínál, és 500 grammos teherbírással rendelkeznek. A termék markolata flexibilis, így a fotós kezének mozgásából eredő bemozdulás mértéke is minimalizálható; magát a kamaráét egy ellensúllyal felszerelt gimbal stabilizálja – egyszerű, de nagyszerű munkába fogása a gravitációnak. A fejegység úgy van kialakítva, hogy kompakt fényképezőgépünket vagy okostelefonunkat gyorsan fel tudjuk szerelni a stabilizátorra. Amikor a rendszert először vesszük használatba, be kell állítanunk az ellensúlyozást, hogy a felszerelt kamera tömegének megfelelő legyen az ellenhatás.

luuv1

Akinek még „hatékonyabb bemozdulás-gátlásra” lenne szüksége, annak érdemes elgondolkoznia az ultraLUUV-on, amely a solidLUUV mechanikus képességeit elektronikus stabilizációval párosítja (elektronikus gimballal). Ezt az elektronikus gimbalt le is vehetjük a rendszerről és máshová – például sisakra, kormányra – is felszerelhetjük. A két LUUV stabilizátor műanyagból és rozsdamentes acélból készül, így szinte az örökkévalóságig jó szolgálatot fognak tenni majdani gazdájuknak. Az ultraLUUV-hoz Li-ion akkut ad a gyártó, amivel legfeljebb négyórás üzemidő érhető el.

luuv2

Az új, frissített termékeket a kickstarter.com közösségi oldalon lehet támogatni: a solidLUUV 112, az ultraLUUV 225 dollárért előrendelhető. A fejlesztők 2016 májusára tervezik az első példányuk leszállítását.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...