Ez a fotós mindenét elvesztette – ne juss az ő sorsára, cselekedj!

Jennifer Little, egy Oaklandi fotográfus hölgy mindenét elvesztette, amikor múlt héten betörtek hozzá. Nyolc fényképezőgépet vittek el a betörők, de ami sokkal rosszabb volt, hogy Little egész életének munkája is odaveszett: 21 külső merevlemezen tárolt fotós munkáit is magukkal vitték az enyveskezűek. Körülbelül 70 000 fényképet tárolt a hölgy a majdnem kéttucatnyi merevlemezen, ami összesen tíz éves munkásságának volt gyümölcse. Zsenge vigasz, hogy Little legalább az egyik fényképezőgépét és négy objektívjét visszakapta: egy bolhapiacon bukkant az elcsent darabokra.

jenniferlittle

A sírás küszöbén: Jennifer Little az összes fényképét elvesztette

Minden pótolható, kivéve a 21 merevlemezen tárolt adatok – a fényképész felhívásokkal tapétázta tele a környéket annak reményében, hátha valaki megtalálja az eltulajdonított lemezeket, vagy hogy a betörők esetleg megszánják, és visszaszolgáltatják neki az adatokat. Mi a tanulság a sajnos nem egyedüli esetből? Mentéseidet ne csak egy helyen tárold fizikailag, mert ha ellopják, elég, elázik, összedől a ház, akkor minden odavész, hiába volt akár több példányban is tükrözve az adathordozó, amin „életed munkássága” lapult.

ennyimaradt

Egyedül ezt a nagyformátumú fényképezőgépet nem vitték el a tolvajok

A biztonságos adattárolásra a felhőszolgáltatók is befoghatók. Noha sokan „soha nem bíznák adataikat az internetre” attól félve, hogy feltörik a magánfiókot; azért érdemes meggondolni, hogy némi kockázatért szinte teljes biztonságban tudhatjuk a teljes mentésünket – annak az esélye, hogy ellopják az összes merevlemezt ÉS feltörik/törlik adatainkat a felhőből, azért igen csekély.

ezeketvittek

Ilyen és ehhez hasonló külső merevlemezeket vittek el a betörők

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...