Egy svájci tévécsatorna iPhone-t és szelfibotot használ kamerák helyett a tudósításokhoz

Lejárt volna a hatalmas és nehéz kamerák kora? Egy svájci tévécsatorna úgy döntött, külön stáb és nehéz felszerelés helyett Apple iPhone-nal és szelfibotokkal vértezi fel a tudósítókat. Most vagy a minőségi elvárások zuhantak a béka ülepe alá, vagy az említett okostelefon kamerája lett olyan jó minőségű, hogy megfelel a „Léman Bleu” tévéadónak. Idén nyártól a tudósítókat kizárólag egy szelfibottal felszerelve indítják neki a munkanapnak, aminek hála bárhová könnyen eljuthatnak.

newsiphone

A képen Denis Palma, a Léman Bleu tudosítója látható – a fotót Laura Keller készítette

„Arra kerestünk megoldást, hogyan csökkenthetnénk a felszerelés súlyát, hogyan növelhetnénk a hatékonyságot, és szelídíthetnénk meg a költségeket.” – mondta az adó hírigazgatója, Laurent Keller. Ráadásul a Léman Bleu nem az első tévéadó a világon, aki ilyen megoldással kísérletezik: korábban már egy skandináv hírcsatorna is az iPhone-ra szavazott.

Keller elmondása szerint az erőteljesen lefogyasztott rendszernek köszönhetően a tudósítók bárhonnan könnyűszerrel készíthetnek élő adást, és így jóval több anyagot gyűjthetnek össze a napi műsorhoz. Persze, ez a fajta megoldás nem mindenkinek felelt meg eddig. 2014-ben az amerikai Charlotte’s Fox46 adó is kipróbálta magát és embereit az okostelefonos műsorkészítéssel, de sem az illetékesek, sem a nézők nem voltak megelégedve a minőséggel, így hát dobták az ötletet.

A telefonokba épített kameramodulok folyamatos, és esetenként radikális fejlődése egyre inkább ez irányba terelheti a hírügynökségeket. A nagy, nehéz, drága és feltűnést keltő kamerák, több emberes stábok helyet a mozgékony, egyemberes tudósításé a jövő. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...